plc sorun hakkında

hiker_78

Üye
Katılım
15 Ocak 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Konum
KAHRAMANMARAŞ
arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar

benim sistemimde schneider modicon quantum 140 serisi plc sistemin var ve benim çok iyi anladığım söylenemez ama yakın zamanda anlatacağım konu ile ilgili uğraşlarım bana bazı şeylerini öğrenmemi sağlattı. Sorun şu ki ;

plc , pmb + ucb1+ucb2+ucb3+ucb4 olmak üzere 5 kısımdan oluşuyor. bu plc sisteminde bulunan bütün elemanlar pmb sistemine bağlı geçtiğimiz zaman içerisinde Scada alarm kısmında ' pmb quick stop ac dc fault 'adı altında bir alarm ile karşılaştık. bu alarm her yarım saatlik peryodlarda gelerek belirli bir zaman aralığı olmadan sadece ucb1'i devreden çıkarıyordu.bunu bize yapan süpervizör uzak bağlantı yöntemi ile back up dosyasını yükleyerek bu sorunu ortadan kaldırmıştı.
bir hafta önce ucb4 ne olduğunu anlamadığımız yani scada da herhangi bir emare ile karşılaşmadan durduk yere devreden çıkıyordu.ne kadar yapılabilecek fiziksel kontroller varsa yaptık fakat sorunu bulamadık.en sonunda ana plc sistemi (pmb)ye reset atarak bu sorunu ortadan kaldırdık.

fakat eski sorunumuza (pmb quick stop ac dc fault) geri döndük. back up dosyasını yüklüyoruz sorun geri tekrar ucb4 e geçiyor.

bana bu konu ile ilgili yardım edebilecek arkadaşlarım beni aydınlatabilir ise sevinirim...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst