plc s5 enjeksiyon makina arızası

Katılım
16 May 2008
Mesajlar
57
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar yabancısı olduğum bi konu fakat ilgilenmek zorundayım.pilastik enjeksiyon makinasında bi sorunumuz var ekranda çıkan kod: batt low ve I0006 plc nin pilini yeniledik hala bu yazı devam ediyor birde efromun olduğu kartta ST ledi yanıp sönüyor sizce sorun nedir .herkeze saygılar.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Arkadaş Pili enerji altında değiştirmen gerekirdi. Anladığım kadarıyla enerjiyi kesip pili değiştirmişsin. Programın silinmiş olmalı ST lambası plc nin stopta olduğunu gösterir. Cpunun modelini yazarmızın. Bazı modellerde Pili değiştirdikten sonra reset anahtarı vardır. buna basmalısın.
 
makina cumartesi akşami çalişiyordu pazartesi sabahi geldiğimiz de bu yaziylakarşilaştik.reset düğmesinesinede bastik fakat değişen bişiyok.
 
yazdığınızdan anladığım kadarıyla CPU nuza overal reset atmanız gerekiyor. Eğer problem düzelmez ise benimle tekrar irtibata geçebilirsiniz.
 
1 yazan bölümde eeprom varsa ki büyük olasılıkla olmalı,
3 yazan bölümde anahtarın üstündeki kırmızı led yanıyorsa (low batt ı gidermek için) anahtarı reset edin kırmızı led sönecektir (pil dolu ise)
plc ye komple reset için
4 yazan bölümdeki anahtarı yukarıda tutun,
2 yazan bölümdeki stop run anahtarını 2 kere indirip kaldırın,
alt kısımdaki kırmızı led sönecektir ve üstündeki yeşil led yanıp plc run konumuna girecektir
zaten o anda plc çıkışları aktif olacaktır,
bunları yapmak için pili tekrar sökmeye gerek yoktur kabloya falan hiç gerek yoktur (eeprom varsa tabi)
cpu bu reset sırasında eepromdaki bilgiyi kendiliğinden yükler
Bu işlemler cihazın kendi manuelinde daha teferruatlı anlatılmıştır.
 
beg arkadaşımızın tarifi gayet açık ve net eprom olduğu sürece kabloya programa gerek yok cpu üzerinden gayet kolayca halledilebilecek bir sorun.KOLAY GELSİN!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,443
Mesajlar
917,664
Kullanıcılar
450,373
Son üye
kidorki

Yeni konular

Geri
Üst