PLC/RTU Trafo SCADA

Tong Yagbu

Üye
Katılım
30 Ara 2015
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
28
Merhabalar. Üniversite öğrencisiyim. Proje için OG/AG trafo noktalarının Scada uygulamasını yapmak istiyorum. Araştırmalarım sonucunda bu uygulamalarda plc yerine rtu kullanıldığını gördüm. Tabi okullarda plc setleri var lakin rtu hakkında en ufak bilgim yok denebilir. Bu yüzden plc ile yapsam abes olur mu? Aynı işi görür mü? Tabi proje sadece simülasyon şeklinde olacak. Yani programı yazıp, kullanılacak malzemelerin envanterini çıkarmak şeklinde. Değerli büyüklerimin yorumlarını bekliyorum saygılar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Neden abes olsun, RTU ile alt tarafta bulunan analizör/controller/plc gibi cihazları yukarıda toplamış olursun. Şu andaki PLC'ler ile haberleşme portları yardımı ile enerji analizöründen bilgi alabilirsin veya simule de edebilirsin.
 
PLC ile yapsan olur realde kullanılmayacaksa. PLC yerine RTU kullanılmasının sebebi PLC lerde komut işletim sürelerinden dolayı geçikme yaşanır RTU 'larda böyle bir problem olmaz. Düşünün bir kesicinin acma zamanının nekadar önemli olduğunu hayati risk taşıyan şeyler o yüzden RTU tercih edilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst