PLC ile Step Sürücü Bağlama

hkn_blt

Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
1,160
Puanları
31
arkadaşlar elimde 2 kanal puls çıkışı olan enda marka plc ve step motor sürücü var.2 adet step motor sürmek istiyorum.plc ye step sürücüyü nasıl bağlıcam yardımcı olurmusunuz.Plc puls çıkışları 24V pnp çıkışlı.Sürücü pals girişleri 5V sürücüyü aldığım yer plc ile sürücü puls girişi arasına 2kohm direnç koyarak 24V'u 5V'a düşüreceğimi söyledi.Şimdi ben bu baglantıyı nasıl yapıcam sürücü üzerinde PUL +5 PUL - ve DIR +5V DIR - ucları var bu ucları plc ye nasıl bağlamam gerekli bir şema çizebilcek varmı acaba ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
ENda PLC'yi tam bilmiyorum ancak Genellikle 1. çıkışlar puls çıkışları 2.ise yön çıkışı olarak stepi PLC ye bağlayabilirsin.Yani PLC'nin 1 çıkışı 2kohm direnç üzerinden step sürücünün + 5 V yazan yere bağlayacaksın.DIR kısmına da 2 kohm çeyrek watlı direnç üzerinden PLCnin 2 çıkışını bağlayacaksın.Sürücüden de step motora gideceksin.Bağlantı basit ancak PLC nin puls sistemini ayarlaman ve gerekli programını oluşturman gerekiyor.PTO ya da PWM. Hangi kanalı kullanacağın sana bağlı.Bir önemli konu, PLC transistör çıkışlı olması gerekir.
 
peki bağlantıları yaptım sorun yok şimdi motora pulsu gönderdik diyelim motor 1 yöne döndü ters yöne dönderebilmem için ne yapmam gerekli ?

konu çözülmüştür teşekkürler...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ENDA PLC' nin uzantısı RT olan modellerinden elinizde olması gerekir. MEsela ELC186RT. Bu modellerde QP2 ve QP4 pulse çıkışları, QP3 ve QP5 ise transistör çıkışlarıdır. QP2 ve QP3 çıkışlarını bir step için, QP4 ve QP5 çıkışlarını da diğer step için kullanmalısınız. Çıkışlar ile step sürücülerin PUL ve DIR bağlantıları arasına tavsiye edilen direnci seri olarak bağlayınız. Bu direncin vazifesi 24V voltajı bölmektir. QP2' den PUL ucuna sinyal verdiğinizde QP3' te sinyal yok ise step bir yöne, QP3' te sinyal var ise step diğer yöne döner. Aynı durum QP4 ve QP5 için de geçerlidir.
 
sorunumu hallettim mesajın için tşkler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,753
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst