PLC Baslangic

gk39

Üye
Katılım
30 Ocak 2011
Mesajlar
94
Puanları
1
arkadaşlar ben bir kamu kurumunda elektrik teknikeriyim.

Doğalgazı kuyudan gelen basıncı artırarak hatta basan kompresörlerimiz var.Elektriksel olarak Touch 700 panel plc üniteleri birkaç basınç ve sıc transmitterleri var.

PLC ünitesinde 8 tane sanırım parça var .ilk olanı programın yüklü olduğu olan.üzerinde 2 seri port var.biri boşta diğeri lcd panele gidiyor.PLC Allen Breadley marka.HART,ANALOG INPUT,DC SOURCE,OUTPUT VS.VS. bölümler var bunlar nedir ne işe yarar.Neden 8 parça o saydıklarım neden var hangisi ne işe yarar.

Mesela caterpillar motorun devrini sayan transmitter Phoenix-Contact marka bir frekans dönüştürücüden geçerek PLC ye gidiyor ama ısı ve basınçlar dönüyor dolaşıyor ama PLC ye direkt giriyor devir gibi başka cihazdan geçmiyor.Projeyi de buraya koyup sizlere soracağım.

Bu konuda acemi değil hatta sıfırım.Deneme yanılmayla çıkan arızaları gidermeye çalışıyoruz.Bu yazdıklarıma cevap verebilecek elbet vardır ama ben bir libk bir kaynak rica ediyorum.Nerden başlayım neyi okuyayım.Foruma biraz baktım ama kafam da dalgın bişeye rastlamadım.Şu PLc üniteleri nedir hangisi neye yarar.Nasıl öğrenirim nerden başlarım vs.

teşekkurler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
63 adam okumuş tek cevap yok haha
 
bahsettiğiniz plc üzerinde cpu, analog input,dc kaynak çıkışlar oluğu görülüyor. sadece direk ingizceden türkçeye çevirseniz bile ne olduklarını bulabilrsiniz. şema yükleyeceğim demişsiniz siz hala şema yüklememişsiniz ve herhangi bir cevap yazmamışlar diye forumdaki arkadaşlara sitem ediyorsunuz.
 
Arkadaşım en azından bir fotosunu çek de onun üzerinden açıklama yapalım...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,356
Mesajlar
925,709
Kullanıcılar
451,835
Son üye
artvinbogasi08

Yeni konular

Geri
Üst