Piezoelektrik alternatif kaynak projesi

sebilanet

Üye
Katılım
15 Eki 2015
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
34
Selamın Aleyküm ben bir meslek lisesi öğrencisiyim bir projem var ama bu projeyi sadece okul için yapmıyorum hocalarım gerekli bilgileri vermekten çekiniyor neden bende bilmiyorum

piezoelektriği çoğumuz duymuşuzdur küçük miktarda elektrik üretiyor

hareket enerjisi ile ek bir enerji kullanmadan elektrik üretilebilir

bu konuda benim sorum şu küçük bir volt ile sadece anlık olarak led yakılabiliyor

peki bu voltajı kondansatöre bağladığımızda alttaki videodaki gibi bir durumla karşılaşıyoruz

bu enerji ile bir batarya yada pil şarj edilebilirmi

birde örnek video göstermek istiyorum
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Mantıken evet ancak piezoların ürettiği voltaj değilde sorun akım. Alınabilen akım çok düşük yani verimli değil. Daha verimli sistemler varken bunu kullanmak mantıklı değil.

Deneysel bir düzenek yapılabilir videodaki gibi ama gelişmeden bu teknoloji mantıklı değil.
 
Evet mümkün ama pilden kasıt cep pili değil :), veya 1 günlük şarz ile. Vidyonun sonundaki terlikli vidyoyu izle onun arkasındaki önerilerde pil şarjı projesi var.
 
Merhaba.Bu videonun sonunda LED yanıyor,ancak 1-2 sn. kadar çok kısa bir süreliğine.Bu yolla üretilen statik elektrik ağırlıklı (statik ağırlıklı olduğu için bir piezo çakmakta,sıkışan kuvars kristali,bu 2 uç arasından ani oluşan bu statik yükle,bu yüksek voltajla gazı ateşiliyor) evet,çok yararlı da bir iş yapıyor,ama bu çaptaki küçük bir işe göre bu kapasite çok da yeterlidir,ama şarjlı pilin,bir akünün güneş panelindeki gibi çok verimli olarak da şarj olabilmesi için çok daha büyük boyutlarda (Uzakdoğuda bu yolla köprü altlarına yürüyen insanların ayakları altına yerleştirilen bu pieze-elektrikle işleyen kuvars kristalleri ile verimli bir elektrik akımı elde edilip bunun bir aküde-bataryada saklandığını da okumuş ve duymuştum) amperin daha yüksek boyutlarda olanlarından üretilebilmesi,yani daha verimli olarak da üretilebilmesini sağlayacak olan daha farklı kapasitedeki bu piezo-elektrik üreteç kaynaklarına ihtiyacımız da vardır.Çünkü küçük bir çakmaktaki mini boyuttaki bu pieze elektrik üreteci akü,pil şarjında bu LED'in 1-2 sn.liğine çok kısa yanabilmesi gibi,onu çok verimsiz şarj edebilir,bu mevcut ve çok küçük kapasiteli olan haliyle.Kolay gelsin.
 
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim ben bu malzemeden 1 değilde 5 tane kullansam ve bunları kondansatöre bağlasam bir gelişme olmazmı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst