PID ile Gerginlik Tansiyon Kontrol

Katılım
19 Şub 2012
Mesajlar
43
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba Arkadaşlar ,

konuyu daha önce plc kısmına açmıştım ama bir yanıt alamadım.Doğru yer sanırım burası


Fatek plc ile piyasada satılan tansiyon kontrol (kağıt, karton gerginliği) cihazlarının yaptığı işi pid kontrol ile yapmak istiyorum.Bu cihazlar bir merdaneya bağlı loadcell aracılığı ile kağıdın gerginliğini ölçüyor kontrol cihazıda buradan gelen feedback aracılığı ile freni hep sabit tutuyor.Burada kağıdın bobin şeklinde olması ve açıldıkça ağırlığının lineer gitmemesi işi pid nin çözeceği anlamına geliyor.Böyle bir programda algoritma nasıl olmalı ? Fatek plc ile pid yi nasıl kullanacağız ? fikirlerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleme:
gerginlik ölçen özel analog sensörler. veya load cell tarzı cihazlar
 
ben tekstil makinelerinde tansıyon kartı kullanıyorum 4 ayrı motoron tansıyonunu kart üzerindeki trimpot ile %10 aralığında motorların aralarındakı farkını %10 sabitliyorum.potansiyometre anahız ve tansıyon olarak ayırıyorum ve anahızı açtıkça hepsı aynı sevıyede kalıyor ve herhangı bır tansıyonu azaltma arttırmak ıstedığımde &10 sevıyesını gecemıyor ani gerginlik veya ani bollaşma olmuyor.plc kullanmana gerek yok bunda.kağıttada olur sanırım.

Burel Elektronik Ltd. Sti.
 
merdaneyi bosaltan sürücü tork modunda calisiyorsa akım cıkısından tork bilgisini al,olması gereken gergide gelen akıma gore pıd blok yaz,ordan freni kontrol edebilirsin,fatek in pid blogunu kullanmadım ama denemek lazım...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst