PID İle Su Tankı Isı Kontrolü Hakkında Yardım?

etooba

Üye
Katılım
2 Eyl 2010
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba, şu anda bir firmada staj yapıyorum ve bazı görevler aldım fakat konular hakkında fazla bilgim yok.. 2 adet sorum var;

1-

3 kw lık bir ısıtıcı ile tank 80 santigrat derecede tutulmak isteniyor. Solid state röle ile 0-10 V arası giriş gerilimi değiştirilerek ısıtıcının üzerine 0-220 V arası gerilim düşürülüyor. Basit bir şekilde logic bağlantılarını yazmam ve ilk etapta sadece oransal kontrolör kullanarak, daha sonra PID kontrolör ile sıcaklığı kontrol etmem gerekiyor.

2-

Sürekli su dolumu yapılan bir depoda L1 ve L2 olmak üzere 2 sıvı seviyesi belirlenmiştir. Eğer sıvı seviyesi L1 in altında ise boşaltım pompaları çalışmıyor. Eğer L1 le L2 arasında ise boşaltım pompalarından 1 i çalışıyor. Eğer L2 nin üzerindeyse her iki pompa çalışıyor ve Eğer tank taşmaya başlarsa alarm veriyor. Pompalar 10 kw lık motorlarla sürülüyor. Pompa motorlarından T1 ve T2 sıcaklık değerleri alınıyor ve bu değerler de belli bir değerden fazlaysa motorlar kapatılıyor. Bu sistemin logic şeması ve pompa motorlarının yıldız üçgen yolverme logic şeması' nı çizmem gerekiyor. Bütün veriler binary olarak geliyor.

PLC hakkında bilgim neredeyse sıfır. Bu yüzden yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
 
1 uygulamada delta marka ray tipi dtc1000L cihazını kullanabilirsin ama operatör panelin olması lazım.operator panelin yoksa emko esm4450 0-10v çıkışlı cihazla pid kontrol yapabilirsin.
2 uygulamada suyun taştığını anlaman için L3 seviyesi de belirtmen lazım yoksa sıvbı L2 nin üste ama taşmamış veya L2 nin üstünde taşmış olduğunu anlayamazsın.çok basit plc programı var ama markadan markayada değişir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,187
Mesajlar
915,699
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst