PIC'le İlgili Bir Kaç Soru

oguzmania

Üye
Katılım
21 Mar 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Öncelikle merhabalar projem gereği PIC kullanmam gerekiyor ve PIC'i öğrenmeye (datasheet karıştırmaya ve programlama öğrenmeye) yeni yeni başladım.Ama yapacağım projede önümü görebilmek adına kafamdaki bazı sorulara cevap arıyorum.(Ki içinizde bu konularda çok tecrübeliler olduğunu biliyorum) Sorulardan da anlayacağınız üzere çoğu oldukça basit ama dediğim gibi proje konusunda önümü görebilmek amacıyla benim için çok önemli.Soruardan da anlayacağınız gibi bu konuda oldukça yeniyim.Aşağıya kafamı kurcalayan bazı soruları yazıyorum umarım bana yardımcı olabilirsiniz...
PIC16F877 kullanmayı düşünüyorum...(Kristal 20 MHz.)

1)Projem gereği mikrofonlara ulaşan sinyallerin PIC'e ulaşma zamanlarını öğrenmem gerekiyor.Bu da yaklaşık olarak 200 mikro ile 5 milisaniye arasında hassas ölçme yapmam demek.4 adet mikrofon olduğunu varsayarsak bu mikrofonları PORT'lara bağlayıp PIC'in zamanlayıcısına mı göndermem gerekiyor.Yani zamanlayıcı hepsinin zamanlarını ayrı ayrı bulabilir mi?

2)16F877 için katalogta 3 adet zamanlayıcı var.2'si 8 diğeri ise 16 bitlik.8 bitlik demek saniyeyi 2 üzeri 8'e bölmek demek midir?Yani 1/256 sn'lik ölçme mi yapıyor.O halde benim ihtiyacım olan değeri 16 bitlik zamanlayıcı mı sağlar.

3)PWM modülüyle benzer bir uygulama yapılabilir mi?(Yukarıdaki işlem gibi) Katalogtaki capture ve compare çözünürlükleri yapacağım işlem için yeterli görünüyor.Bu modül bu özellik için kullanılabilir mi?

4)Programlamada çok fazla sayıda komut kullanımının PIC'in çalışmasına (özellikle hassas ölçmeler için) etkisi olur mu?Çalışma frekansı vs. etkiler mi?

Aslında kafamda daha bir çok soru işareti var ama şu konu hakkında aklıma gelen problemler bunlar cevaplarınızı bekliyor olacağım şimdiden çok teşekkürler... Bu arada forumu uzun zamandır takip ediyordum ama yazmak bugüne kısmetmiş herkese selamlar...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst