pic'in endüstride kullanılması çok mu zordur?


Anladım, gerçekten emek vermişsin, ellerine sağlık.
Eğer bu projeye ileri zamanlarda sağlam bir teklif gelirse, kesinlikle yazılıma yüklenip PIC sayısını azaltmanızı tavsiye ederim.
Zira ticari olarak daha çok talep olur...
 


o zaman sizde benim gibi sabit kartlar tasarlayıp onları kullanın hem vaktiniz gitmez hemde her işte tasarım yapmak zorunda kalmazsınız. Her projeye yeni kart değil sadece yazılım yaparsınız.
 

stabil modüller yaparak kartlarımı kullanıyorum aynen plc gibi. Misal ilave analog gerekirse yada çıkış gibi kartlarım var soket kablo ile iş tamam. İş 1 tane ise plc tamam eğer iş 5-10 ad. geçiyorsa plc pahalı geliyor. Şu an bir iş için plc ve pic kartı aynı anda haberleşmeli çalışacak önemli olan aşırı riskin olmadığı yerde pic malum ucuz. Her adama elbise yerine sabit elbise olursa ihtiyacı olan ; ihtiyacını alır. Micro işlemci işinde arkadaşların hatası her işe yeni tasarım buda vakit kaybı ve sıkıntı. Modül olarak çalışın derim.
 
fotoğrafını koyduğunuz mavi kartı merak ettim

kartla ilgili detay verebilirmisiniz.

teşekkürler
 
Evde yapıp çalıştırdığın PIC'li devreleri endüstriyel ortama taşıdığında kesinlikle sorun yaşarsın. Bu ortamda çalışacak devrelerde filtreleme kesinlikle iyi yapılmalı. Yoksa zırt pırt PIC reset cekiyor. Ben bir projede karşılaştım. 10-15 floresanla aydınlatılan odanın ışıkları açıldığında devre reset atıyordu. Hatta devre 24V akü ile beslendiği halde. (Akü şebekeden tampon şarjda). Ancak Şebeke filtresi kullanarak bu sorunu çözebildim yoksa kafayı yiyecektik yani.
 
evet silvestir arkadaşın dediği gibi karşılaşılan en can sıkıntı verici problem pic in şebeke dalgalanmalarında saçmalaması herhalde elbetteki bu durum çeşitli filtre devreleriyle sorun olmaktan çıkarılabiliyordur. Peki ustaların kullandığı ve evet işte bu filtre devresi çok verimli çalışıyor dedikleri devreleri bizimle paylaşabilirlermi?
 
ben de birşey sormak istiyorum vakit kısıtlı ve donanıma ağırlık verildi diyorsunuz. Peki buna rağmen ne kadar sürede işi bitirdiniz.
 

seri bir iş için elbette uğraşılır fakat siz şimdi PLC ile haberleştireceksiniz örneğin 485 haberleştirdiniz yarın bir başka işte karşınıza siemens ve profilbus çıktı yada tam tersi bunun için tekrar uğraşacaksınız. Bence mikroişlemci için parazit falan hikaye düzgün bir tasarım ve yazılım la aynı plc gibi sağlıklı çalışıyor hepimizin kullandığı asansörlerin her yerinde pic kullanılıyor genelde ve bütün güvenlik testlerinden geçiyor ama yaptığımız iş bir şeyin imalatı ise ozaman mikroişlemciden verim alabiliriz problemsiz çalışması için çok çaba sarfetmek gerekir.
 
Evet microişlemcilere emek harcanıyor.
Plc ler panayo takılıp sağına soluna kablolar tıkıştırılıp , hadi bakayım koçum göreyim seni deyince işi bitiriyorlarmı ?
 
Evet microişlemcilere emek harcanıyor.Plc ler panayo takılıp sağına soluna kablolar tıkıştırılıp , hadi bakayım koçum göreyim seni deyince işi bitiriyorlarmı ?
Bu soruyu gercekten soruyorsan bundan PLC bilmedigini anlarim sadece. Madem sordun soyleyeyim nerdeyse oyle dedigin gibi oluyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…