PIC seviye kontrolü YARDIM?

mstfmrt

Üye
Katılım
21 Tem 2010
Mesajlar
74
Puanları
1
Mrb arkadaşlar herkese.Sormak istediğim şey tam olarak şu:Mesela içerisi gözüken küçük bi su kabı düşünün.Bunun boyu 20 cm gibi birşey olsun.Ben bu kabın içerisine su dolduruyorum ve daha sonra küçük bi delik açıyorum suyun akması için.Ama aynı zamanda ara ara ya da sürekli olarak yukardan belli bir debide su akıtıyorum..yani hem dolma hem de boşalma işlemi gerçekleşiyo.Düşündüğüm şey şu,bu su seviyesinin 12 cm ile 14cm arasında kalmasını istiyorum.bunu PIC te nasıl yapabilirim? kullanacağım sensörün adı nedir.?:confused: .konuyu görüntüleyen arkadaşların eğer bilgileri varsa bu konuda cvp yazmları rica olunur.kolay gelsin herkese.teşekkürler.:confused:
 
kritik soru kullanman gereken sensörler. sersörleri kabın min ve max noktalarına yerleştireceksin. bu sensörlerden gelen biligler ile ( su min seviyede yada max seviyede) suyun akışını kontrol edeceksin! kontrolkısmı kolay. sen sensörleri önce araştır derim!
 
Son düzenleme:
su depoları sevıye kontrol unitelerı var onlardan kullan pik olması şart değılse ben pikle yaptım ama tıcarı amaçlı uretıyorum yazılım konusunda bılgın varsa yapabılırsın suyun içindekı sevıye elektrotları sana 1/0 bılgısı verecektır bunu piktekı komparatorle dijitale çevırırsın olur aynı yontemı ben su depoları kontrol kartı yapıyorum orada kullanıyorum
 
Piyasada dijital şamadıralar mevcut. İstediğin yüksekliğe koyup ondan gelecek 1/0 bilgilerine göre suyun seviyesini belirleyebilirsin.
 
arkadaşlar yapacağım iş biraz hassas, bana sadece kabın en üst noktasından sinyal gelmesi yeterli olacak fakat bu sinyal geldiği anda motoru durdurmam gerekiyor, kabın hacmi küçük bu yüzden çok küçük bir gecikme payı bırakılabilir, pic hakkında bilgim yok hassas çalışma imkanı sunar mı?
 
bu iş için ulrasonik hazır devreler var pice kısa bir kod yazarak çalıştırabiiliyorsun internette hc-sr04 diye bi arat

borusan Burgaz Makine - YouTube
videoda 3 tanesini kullanarak borunun merkezini bulup sağdan 3 cm ye gelip içine yazı yazdırmak için kullanmıştım çok başarılı sonuçlar verebililiyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,801
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst