Pic programlama karti - yardim

RUMEYSA

Üye
Katılım
20 Nis 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
[size=10pt]arkadaslar rs232 port tan bilgisayara baĞlanan bir pic programlama karti aldim. masaÜstÜ bİlgİsayarimda rs232 portu var. fakat laptop ta yok.. benimde aklima soyle bisey geldi. rs232-usb donusturucu alip usb den kullanmak gibi... donusturucu kabloyu aldim fakat kullanamiyorum. bu ise yeni basliyorum.. bilen varsa ve yardimci olabilirse , cok sevinirim.[/size]
 
Sn.RUMEYSA öncelikle Sn.tyildizak tavsiyesi yerinde olmakla birlikte,

Şimdilik sorununuzu çözmek için tavsiyelerim şunlar.

1. Aldığınız USB den Rs232 çevirici driver kurmanız gerekmekte bu sanal bir Com port oluşturacaktır, Proramlama yaptığınız program içinden bu portu seçmeniz gerekmekte (Büyük bir ihtimalle uyumsuzluktan dolayı, dönüştürücünün dahilinde bulunan buffer bellek sağlıklı çalışmasına engel olacaktır.)

2. Olarak bunları başardığınızı düşünürsek, Elde ettiğiniz bu yeni portunuzun çıkış voltaj seviyesi 12v olması gerekir. Düşük voltajlarda pic in MCLR ucuna gelen program modu gerilimini (12v - 13v) kontrollü olarak dışardan vermeniz gerekecektir.

Bunun yerine elinizde mevcut com potunuza MAX232 tarzı bir çevirici ilave etmenizi bununla daha sağlıklı netice alacağınızı belirtmek isterim.

Bilginize
 
çok teşekkürler sağolun...
 
Sn. RUMEYSA,
Aynı şekilde bir arkadaşım da sorun yaşadı. Onun problemi aldığı programlayıcının çalışması için gereken gücün usb porttan gelmemesi idi. Başka bir arkadaşım da geçtiğimiz günlerde aynı sorunla karşı karşıya kaldı ve farklı farklı dönüştürücüler ile denememize rağmen olmadı. Sonradan farkettik ki sorun güçte, isterseniz bir de bu konuya dikkat edin. İyi çalışmalar dilerim..
 
kardeş sen en güzeli nir brenner8 al laptop dada kullanırsın masaüstüde de kullanırsın. ne yaparsan yap rs232 çok dandik ve sürekli arıza çıkarır. 000h hatası alır durursun. USB olduğu zaman hiç başın arımaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,757
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst