Pic ile servo kontrol

hamur

Üye
Katılım
9 Mar 2009
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
44
İnternet çok aradım ama bi türlü aradığım bilgiyi bulamadım ödev için basit bir servo motor sürücü devresi lazım çankırıda motoru ve parçaları satan biyerde yok bana almam gerekenleri ve yapılacakları anlatabilecek varmı

daha önce pic proğramlama yapmadım 2 haftadır araştırıyorum okuyarak yapılabilinirse yaparım

bu konuyu kesinlikle yapmam lazım dediğim gibi konu hakkında fazla bilgim yok pic entegreyi proğramlamak için ne yapmam gerekir hangi proğramı kullanıyoz proğramlayıcıyı nerden kaça alırım onuda yazarsanız sevinirim .

telefonla yardım edebilicek arkadaşlar tel i pm den atarlarsa ararım.
 
Merhabalar
Bir dijital servo alırsan eğer 4.9152 mhz altı herhangi bir kristal ile picin ccp modülünden 300hz lik pwm sinyalleri oluşturup sevoyu kontrol edebilirsin
 
sn hamur,
servo motor sürücü için microcontroller (pic ) e gerek kalmadan da yapmak mümkündür. verdiğim linklerde basit servo sürücülerden birini kullanabilirsin....



HVLabs.com
Simple Servo Controller
Simple Servo Driver
Simple Switched Servo Driver

ilgin için teşekkürler yanlız sitelerim hiçbirinede giremiyorum.

realistic arkadaşım dediğin gibi bişey yapmak istiyorum basit bişey servoyu alacam uygun kristalde alacam pic e de uygun yızılımı yükleyecem şimdi senden bir isteğim var bunların bağlantı şeması ve pic için hex dosyası pm atan olursa telefonlada görüşebilirim. lütfen yardım.
 
teşekkürler 300 hz lik pwm yi deneyeceğim
 
PIC 16F84 UYGULAMALARI - 11

bu linktesi devreyi yapacam bunu bilgisayar olmadan çalıştırmak istiyorum ve tek servo bağlayacağım botorun sadece ileri ve geri dönmesi için pice atılacak hex dosyasını gönderebilirmisiniz. birde bu devreye bilgisayar bağlamasak güç girişini hangi girişlerden yapacam teşekkürler.
 
daha yeni orayı araştırdım ordaki devre 877 il yapılmış ben 84 ü aldım bu devreyi 84 ile yapabilirmiyiz. bu konu hakkında yeni konuda açmıştım ilgin için teşekkürler. bu devreyi 16f84 le yapacam hex yazılım hiç bilmiyorum yardımcı olabilirmisin.
 
Evet yapabilirsin,zaten orada 877 o devre için çok gereksiz,sadece 3 pinini kullanıyor.Derlerken 877 yerine 84 yazacaksın.Eğer devreyi 84 ile kurarsan sana 84 için hex i gönderirim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,305
Mesajlar
916,561
Kullanıcılar
450,144
Son üye
Saffetarli

Yeni konular

Geri
Üst