PIC programcılığını öğrenmek için asm şart. Asm kodlarını öğrenmekte o kadar da kolay olmayacaktır. Çünkü makina gibi düşüneceksin , emek verip zaman harcayacaksın. Daha sonraları C diline CSS e bence dallanma. Çünkü PIC te harbi kod yazanlar şunu iyi bilirler, program sayfası dolduğunda bir sayfadan diğer sayfaya geçtiğinde karmaşa meydana geliyor, bunun en bariz örneği JAL ile PIC i programlamaktır. En ufak bir parazitten etkilenirler. Bazı arkadaşların filtre filtre dediğini duyar gibiyim. :) Neyse arkadaşlar programlayacak arkadaşlara kolay gelsin.

Sn.zekice Jal'ı mı öneriyorsunuz tam anlayamadım:confused:
 
asm dilinde baya bir nokta ilerleme sagladım anolog harıc sizlerin tavsiyeleriyle kendime yön çizmeye calısıyorum asm gercekten anlasılması zor ama temel prosüdürler yanli işleyiş mantıgı kavradıktan sonrası dahada kolaylasıyor şimdilik asm dışında başka dile girmedim asm densonra jal veya basıc veya c dili hangisi daha faydalı olur hedefim de su asm temel kabul ederek üzerine dier dillerle kat cıkmak ama sıralamayla ilgili ne önerileriniz benim için cok önemli şimdilik benim düşüncem '' asm sonrasında basıc sonrasında c dili sonrasında jal '' sırasıyla ögrenmeyi hedefliyorum asm den sonra sizce sırasıyla hangi ddilleri ögrenmem faydalı olur


bu siteye üye oldugumdan beri cok şeyler ögrendim ve ögrenmeye de devam ediyorum tüm site yöneticilerine ve yardımda bulunan yorumlarını eksik etmeyen bütün bilgili arkadaşlara abilerime çok çok teşekkürlerimi sunarım. su anki amatör bilgilerimlede ustalar kadar faydalı olamasam da elimdeki kayıtları bilgileri paylaşmaktan gurur duyarım
 
paylaşım için teşekkurker
 
Evet bencede dillerin tarihçelerine bakarsan 14 bitlik dijital mantıgın başlangıç programıdır asm dili.Bu dil çok temel bir mantıkla çalışdıgından en ufak işlemi bile igne oyalar gibi gerçekleştirmeniz gerekir.En azından bir gecikme yapacaksanız bile oturur bir çok satır kod yazıp zamanlamayı hesaplamanız gerekir.Zaten c ve diger dillerin sırtını dayadıgı yer buradır aslında. Yani siz aslında gelişmiş dillerle program yazarken aslında asmde yazılmış kodların kısaltılmasını oraya koyuyorsunuz.Asm de 50 saniyelik geçikme deliler gibi ugraşırken diger dilerde bunu kısa bir komutla işlevsel hale getiriyorsunuz.Lakin size soruyorum..?
Gayet mantıklı bir yaklaşım..
Sizce makina halısı mı degerlidir yoksa elde işlenmiş el halısımı?
Böyle bir şey işde her detayı istediginiz gibi yapabilme imkanı sunar asm dili bazıları için evet amelelikdir haklılardırda...Ama bence ilk önce asm daha sonra gelişmiş diller ögrenilmelidir.İşin mantıgı kazanmak anlamında ..saygılar kolay gelsin..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,200
Mesajlar
915,783
Kullanıcılar
449,982
Son üye
admik

Yeni konular

Geri
Üst