Phono to Aux mümkün mü?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan teteni
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

teteni

Üye
Elimde Sony müzik seti var. Aux girişi yok. Phono(Pikap çalar) girişi var. Sete Bluetooth modül bağlamak istiyorum. Fakat Phono girişinden bu mümkün olmuyor(Phono pikap girişi olduğu için ses bozuluyor). Phono girişini aux girişine çevirmeyi de düşündüm. Fakat bununla ilgili bir devre yada modül bulamadım. Yardımcı olur musunuz? Ya bluetooth modül çıkışını Phono girişine uygun hale getirmeliyim. Yada Phono girişini Aux girişi haline getirmeliyim. Nasıl yapabilirim?

Müzik setinizin modelini de paylaşır mısınız?

Denemedim ama aux girişi yüksek giriştir. Phono ise düşük giriştir.

İki dirençle gerilim bölücü yapıp sinyali biraz zayıflatmak denenebilir.

Ses kalitesinden ödün vermek istemiyorum.

Sony MHC-510 (Arkasında CD-H51M yazıyor)

Cihazın içerisindeki phono devresini iptal edeceksin.
O zaman normal aux girişi olarak kullanılır.
Dışarıdan müdahale ederek mümkün olmazsa dediğinizi yapmaya çalışacağım. Her ne kadar bu konuda fazla bilgim olmasa da...

Elimde Sony müzik seti var. Aux girişi yok. Phono(Pikap çalar) girişi var. Sete Bluetooth modül bağlamak istiyorum. Fakat Phono girişinden bu mümkün olmuyor(Phono pikap girişi olduğu için ses bozuluyor). Phono girişini aux girişine çevirmeyi de düşündüm. Fakat bununla ilgili bir devre yada modül bulamadım. Yardımcı olur musunuz? Ya bluetooth modül çıkışını Phono girişine uygun hale getirmeliyim. Yada Phono girişini Aux girişi haline getirmeliyim. Nasıl yapabilirim?
Bluetooth modulu çıkışına kulaklık bağlanıyorsa o kulaklık empedansı değerinde direnç paralel bağlanıp phono girişine verilmeli.
Yüksüz bağlandığı için sesde bozulma oluyor.

Son düzenleme:
Dışarıdan müdahale ederek mümkün olmazsa dediğinizi yapmaya çalışacağım. Her ne kadar bu konuda fazla bilgim olmasa da...
Phono pre-amplileri RIAA karakteristik eğrisine sahiptir.
Bu eğri bass seslerde 20db yüksek, tiz seslerde ise 20db düşük karakteristiğe sahiptir.
Direnç mirenç ile phono seviyesini ayarlasanız bile aldığınız ses aşırı basslı ve boğuk olacaktır.
O tür cihazların bazılarında phono giirişinin hemen yanında bir switch olur.
Bu sw phono/video veya aux seçmek içindir. Phono girişinin yanında böyle bir sw varsa iyice bi bak.

Phono pre-amplileri RIAA karakteristik eğrisine sahiptir.
Bu eğri bass seslerde 20db yüksek, tiz seslerde ise 20db düşük karakteristiğe sahiptir.
Direnç mirenç ile phono seviyesini ayarlasanız bile aldığınız ses aşırı basslı ve boğuk olacaktır.
O tür cihazların bazılarında phono giirişinin hemen yanında bir switch olur.
Bu sw phono/video veya aux seçmek içindir. Phono girişinin yanında böyle bir sw varsa iyice bi bak.
Switch yok.

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,241
Son üye
uasertan

Yeni konular

Geri