Peltier İçin Akım Sınırlama

Ayarlamadan olmaz.

XL4016 nin once çık voltajini boşta ayarlayacaksiniz.

Sonra devreye seri ampermetre bağlayıp devrenin maksimum çekmesini istediğiniz akıma kadar akim trimpotunu ayarlayacaksiniz.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bir multimetre alayım en iyisi :) Devremde bir sorun görüyor musunuz sizce nasıl yapmışım? Bunu bir kaba koyacağım
 
Soğutma gayet iyi, XL4016 da bağlı ancak bir şey olur diye ayarına hiç ellemedim :D 5 Amper trafo çok ısınıyor şimdi ne yapmalıyım sizce? XL4016 varsayılan olarak 12V mu gelmiştir onu da bilmiyorum

Ekli dosyayı görüntüle 76084

Şu an bu sistemde tek peltier mi var?

Benzer bir uygulamayı bende yaptım. Ama çok iyi soğutma elde edemedim. Ancak ne işe yarar bir kaba soğuk olarak koyduğunuz ürünü soğuk tutmaya yarar. Çok ısı tranfer etmiyor çin malı peltierler. Aşırı verimsizler.
 
ben peltierle çalışan tekne tipi buzdolabının peltierini değiştirdim, 7-8 amper çekiyordu. direkt aküden besleme yap dedim adama sadece kabloya anahtar koydum. (teknede 200 amper harici akü vardı)
 
Evet sadece bir peltierli. Başta küçük bir buzdolabı yaptım hatta 2,3 kere değiştirdim (Suntadan yaptım sonra eczaneden strafor kutu ile yaptım hatta kartondan bile yaptım) ama tek sorun asıl eleman peltierin düzgün çalışamamasıydı :) Bu konuda ilk soru sorduğum zamanlarda bunları yaptım ve peltier olayını halledemeyince bir süre uğraşmadım peltier öylece durdu. Bu sene biraz kafa yordum aklıma hem şu sıcak günlerde otururken biraz soğuk hava veren bir cihaz ve aynı zamanda bu cihazın mini bir küp şeklinde yaparak termos çantalara sığan bir cihaz olabileceği geldi. Amacım biraz soğuk hava veren bir cihaz yapmaya dönüştü. Bu peltierle ilgili çoğu forum yazısını okudum ve maalesef çok kalitelilerinden almadıkça iyi bir soğutucu yapmak zor iş. Ancak soğuk şeyleri soğuk tutmak bu peltierle biraz olsun oluyormuş ama bana biraz soğuk hava üflese bile yeter :D
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst