PCBway.com Deneyimi Vol.2

FxDev

Üye
Katılım
20 Haz 2008
Mesajlar
42
Puanları
6
Konum
Planet Terra
Arkadaşlar merhaba,

Bv4g7D.png


Şimdi size http://www.pcbway.com/ adresinden elde ettiğim deneyimlerimi aktaracağım.

Öncelikle siteye üye olacak arkadaşlar bana da destek olmak isterlerse bu link üzerinden üye olurlarsa sevinirim: http://www.pcbway.com/setinvite.aspx?inviteid=17510

Öncelikle PCBway'de 10x10cm'e kadar çift yüzlü PCB basımı 10$ basım, artı bunun yanında 10$ kargo ile birlikte geliyor. Çinli kardeşlerimiz PCB dosyaları için gerber çıktılarına ihtiyaç duyuyorlar ve benim anladığım kadarıyla bu dosyalara CAM350 programı ile bakıyorlar. İlgili dosyalarınızı göndermeden önce mutlaka ama mutlaka bir gerber programından ilgili dosyalarını kontrol etmenizi öneririm. Benim önerim ise GerberLogix programı olacaktır, hem bedava hem güzel ve hızlı bir program. Tek eksiği editin olmaması.

Aşağıda benim daha önce tasarlamış olduğum Yüksek Gerilim Kaynağı projesine ait PCB'yi görebilirsiniz. PCB boyutları 56x95mm'dir.
Merak edenler için bu PCB'yi kullandığım projenin linki: http://www.firatdeveci.com/yuksek-gerilim-kaynagi/

RDO1DG.png


Yukarıdaki PCB üzerinden yürürsek PCBway üzerinden girdilerimizi aşağıdaki gibi yapmamız gerekmektedir.

1EGVE1.png


Paypal kapandığı için PCBway üzerinden şu an için Türkiye'den ödeme yapmak mümkün olmadığından PCBway'deki arkadaşlarla iletişime geçip (ingilizce bilmeseniz dahi google translate kullanarak iletişime geçebilirsiniz) referans numaranız ile birlikte AliExpress üzerinden aşağıdaki gibi ödemenizi geçmeniz gerekmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken şey, PCB ücreti ne kadar tuttuysa o kadar adeti buraya girmeniz olacaktır.

9gElZO.png


Siparişinizi verdikten sonra PCBway çalışmalara başlar ve aşağıdaki gibi üretim prosedürünü sizin izlemenize olanak kılar.

8zNPNd.png


Üretim bittikten sonra da size takip kodu oluşturarak PCB'lerinizi seçtiğiniz hizmet üzerinden size gönderir. 2-3 afta sonra PCB'leriniz elinize ulaştığında elde ettiğiniz sonuç gerçekten mükemmele yakın olur.

pnGXnN.png

k6XG67.jpg

NDOlDN.jpg

aY1dYR.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,325
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst