Patlayan klimalar

el_emek

Katılımcı Üye
Katılım
19 Eki 2008
Mesajlar
617
Puanları
56
son zamanlarda bu tür haberleri çokça duymaya başladık.:

https://tr.sputniknews.com/turkiye/...ayan-klima-motoru-duvari-yikti-1-agir-yarali/

soğutmacı arkadaşların bu konudaki yorumlarını merak ediyorum. malzemeden mi işçilikten mi yoksa başka sebeplerden mi kaynaklanıyor.?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Haberde okudum piknik tüpü sebep olmuş patlamaya. Kadinda vefat etmiş.
Normalde klima patlamaz serkan abinin dediği gibi işin içinde başka bir durum yoksa. Sisteme yanlış gaz basmak, kaynak yaparken hata yapmak, basınçlarin aşırı yükselmesine sebep olmak koruma elemanlarının devrede olmaması gibi.
 
burdaki olayda piknik tüp patlamış olabilir ama daha önce de birkaç klima patlaması haberi okuduğumu hatırlıyorum.
bu arada klimacı arkadaşların çalışma şekline hastayım. resmen cambazlık yapıyorlar. iş güvenliğini pek ciddiye alan yok.
elektrikçiliği bırakıp klima soğutma işine girmeyi düşünüyorum ama böylr haberleri gördükçe iyice tırstım.
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/383128/olumden-korkmayan-klima-montaj-elemani
 
Evet patlayan cihaz var. Ama cok anormal durumlarda bazi sebepler yüzünden patlamis diyebiliriz. Direkt olarak normalde bi. Klima patlamaz diye düşünüyorum. Yaptığımız montaj gaz verme işlemlerinde patlamaya sebep olacak durumla karşılasmadim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst