Paralel bağlı uzatma kablosu yapılabilir mi?

Arrowcolt

Üye
Katılım
4 Kas 2014
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
54
Selamlar, 3,5 metre uzatma kablosu yapmak istiyorum. Elimde atıl duran HES 4X0.75mm² TTR kablo, uzatma kablosu için 6 lı topraklı priz ve topraklı fiş var. Kabloya 65 inç led TV, 2X100 Watt civarı güç çeken amfi, 500 watt psu lu bir PC, modem+mesh router ve radyolu pikaplı başka bir amfi bağlanacak. Bağlanacak prizde toprak hattı yok, sıfırlama yapmayacağım için kablonun topraklı olmasına gerek yok. Sizce kablonun 4 kanalını ikişer olarak paralel bağlayıp 2X1.5mm² olarak kullansam sorun çıkar mı? Kablolar özdeş olduğundan aralarında empedans farkı olmayacağı için mantıken dengesizlikten oluşacak ısınma olmaması gerekir ama yinede sormak istedim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Uzatma kablolarının yekpare tek parça olması tercih edilen bir durumdur,hatlardan biri koptuğu zaman(oldu ya seyyar çünkü sabit değil)bir hat 0.75 e kalacak tehlikeli bir durum oluşturma ihtimali olacaktır öte yandan tek kablo olsaydı kablo kopacak hattı kesecek arıza olduğunu anlayacak kabloyu tamir edecektik.
Aklıma gelen en kötü durumu yazdım tercih sizin,kolay gelsin.
 
Bunların yanında tesisattan gelen kablo kesitinin kaldıracağı gücüde hesaba katmak lazım, paralellediğin tesisatın kesiti duvardakini geçmese iyi olur, tabii çekilen yükünde.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst