Panoda yanık kokusu

alper3507

Üye
Merhabalar abiler bir sorum vardi yardimci olabilirseniz sevinirim.Busbar kutusundan 3x4 kablo ile yaklasik mesafe 8 metre 3x4 bakır kablo kullandik yan odaya kablo çektik bir küçük pano koyduk pano içerisinde kaçak akım 3 tane sigorta bulunuyor bağlantılarda sorun yok fakat şöyle bir şey var koymus olduğumuz panoda sigortalar ve kaçak akım kapaliydi busbardaki sigortayı açtım yaklaşık 15 dk sonra yan odadaki panoda plastiksi bir koku duydum busbardaki şalteri kapattim henüz ölçumlerini yapamadım.Bunun sebebi ne olabilir şimdiden teşekkür

Merhabalar abiler bir sorum vardi yardimci olabilirseniz sevinirim.Busbar kutusundan 3x4 kablo ile yaklasik mesafe 8 metre 3x4 bakır kablo kullandik yan odaya kablo çektik bir küçük pano koyduk pano içerisinde kaçak akım 3 tane sigorta bulunuyor bağlantılarda sorun yok fakat şöyle bir şey var koymus olduğumuz panoda sigortalar ve kaçak akım kapaliydi busbardaki sigortayı açtım yaklaşık 15 dk sonra yan odadaki panoda plastiksi bir koku duydum busbardaki şalteri kapattim henüz ölçumlerini yapamadım.Bunun sebebi ne olabilir şimdiden teşekkür
Gevşek bağlantı kontrolü yapın.

Konuda ana panodan tali panoya kablo çektiniz.

Tali panoya kaçak akım ve Sigorta koydunuz.

Enerji verdiniz ama tali panodaki sigorta kaçak akım kapalı.

Doğru anladıysam enerji altındaki nokta sadece kablo oluyor. Ana panodan enerjileyip kabloda akım ölçümü yapın. Kablo hasarlı imalat hatası olabilir. Çalışırken dikkatli olun. Akım çekiyorsa kablo bir yerden hasarlı olabilir. Sonra tali panodan kabloyu ayırıp deneyin. Çok nadir de olsa sigorta kaçak akım içinde sorun olabilir.

Konuda ana panodan tali panoya kablo çektiniz.

Tali panoya kaçak akım ve Sigorta koydunuz.

Enerji verdiniz ama tali panodaki sigorta kaçak akım kapalı.

Doğru anladıysam enerji altındaki nokta sadece kablo oluyor. Ana panodan enerjileyip kabloda akım ölçümü yapın. Kablo hasarlı imalat hatası olabilir. Çalışırken dikkatli olun. Akım çekiyorsa kablo bir yerden hasarlı olabilir. Sonra tali panodan kabloyu ayırıp deneyin. Çok nadir de olsa sigorta kaçak akım içinde sorun olabilir.
Cok teşekkürler o şekilde deneme yapacağım.

yanlış bağlantı olabilir mi?
Yanlış bağlantı olduğunu düşünmüyorum busbar kutusunun resminide ekliyorum.busbarda 3 adet sigorta vardi ben 220 için tek kahveyi kullandım.20 amper vardi üzerinde 40 amper olan ile değiştirdim.önce kaçak akım girdim faz nötrü faz çıkışından sigorta girislerine ekledim.kacak akimin nötründen nötr barasina girdim sigorta cikislarinada klemens koydum.ilk enerji verildiğinden dolayı olabilir mi bu kokuScreenshot_20250516_181741_WhatsApp.webp

Forum istatistikleri

Konular
131,327
Kullanıcılar
455,158
Son üye
aytek066

Yeni konular

Geri