Pano içi baralarin boyalı olma zorunluluğu

cctv16

Üye
Katılım
1 Eyl 2012
Mesajlar
259
Puanları
6
Merhaba, biraz araştırdım ancak kesin bir ifade bulamadım. Elektrik panoları içindeki baralarin boyalı olma zorunluluğu var mıdır?

Sent from my HUAWEI RIO-L01 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Benim bildiğim kadarı ile vardır. Nedeni ise baraların okside olmasını önler, yalıtım özelliği görevi görür, fazları renk kodunda daha dekoratif standart görüntü sağlar.
 
Merhaba, biraz araştırdım ancak kesin bir ifade bulamadım. Elektrik panoları içindeki baralarin boyalı olma zorunluluğu var mıdır?

Sent from my HUAWEI RIO-L01 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app

Yaptığınız işin birim fiyat tariflerine ve Genel teknik şartnamesine ve varsa özel şartnamesine bakınız. Mutlaka açıklayıcı bilgi yazar.

Örnek

BARALAR

Alçak gerilim ana dağıtım panoları ve tali dağıtım tablolarında, dikdörtgen kesitli bakır baralar kullanılacaktır.
Bakır baralar, mesnet ve mesnet açıklıkları, kısa devre akımlarına dinamik etkisine göre ölçülendirilecektir. Ancak, 3 mm kalınlığında az faz, nötr ve toprak barası kullanılmayacaktır.
Bakır baralar %99,9 saflıkta, elektrolitik ve dikdörtgen kesitli olacaktır.
Baraların ek yerleri, temas direnci en az olacak şekilde birleştirilecektir. Bu birleşme, kadmiyum kaplı, çelik cıvata, pul ve yaylı rondelalar yardımıyla yapılacaktır.
Baraların boyanmasında fazları belirlemek için norm renk kotları kullanılacaktır.
Baraların ek yerleri ile branşman alınan yerlerde temasın çok iyi olması için baralar boyanmayacaktır.
 
Son düzenleme:

Bakır oksit zamanla akım taşıma kapasitesinde düşüşe sebep olur, hele hele saf bakır olmadığı için işin içine envayi çeşit hile katılıyor. Tartışmasız Boyalı yada ısı büzüşmeli kılıflı bara tabii ki teknik açıdan avantajlı. Ancak müteahhit işin daha iyi olmasına bakmaz birim fiyat tariflerinde ve şartnamesinde ne yazıyorsa onu yapar. Tavsiyesi varsa ve işveren bunu onaylarsa ekstra ödemeyle bunu yerine getirir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,630
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst