Panasonic Fp0r ile Oransal valf, Hidro motor ve hız kontrolü

ebola

Üye
Katılım
16 Mar 2018
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba;

Ekteki sistemi kurmaya çalışıyorum fpwin gr ile hangi komutları kullanmam gerekiyor enduktif sensörden aldığım palsla hız konum kontrolü yapmak istiyorum. Hangi komutları kullanabilirim.
7b5e1a5b-406d-4f2c-becd-a365a28b6efb.jpg
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba

İstediğiniz örneği yapmak için indüktif sensörden gelen pals bilgisini okuyarak karşılaştırmalar yapıp bu karşılaştırmalar sonucunda analog çıkışa sabit hız değerleri gönderebilirsiniz.

Veya

F178 komutu ile pals giriş kanalından indüktif sensörün devir veya frekans bilgilerini okuyarak buna göre okunan değeri çeşitli karşılaştırmalara tabii tutup analog çıkışa sabit değer gönderebilirsin.


İyi çalışmalar
 
Teşekkür ederim Bu konuda durum birazcık karışık aslına bakarsanız okunan hız, hedeflenenden küçükse arttır büyükse azalt gibi bir fonksyon mu yazmamız gerekiyor. bu işlemleri Pwm çıkışına F171 gibi bi komutla trapezodial kontrol gibi birşeyin çıkış pwm değerini saydırıp analog çıkışa yönlendirmek için scale etmem mümkün olur mu? Daha basit bir yöntem var mı?
 
Merhaba

F171 komutu ile bahsettiğiniz gibi bir işlemi yapamanız biraz zor görüyonur, hem hız hem pozisyon kontrolü yapmaya çalışıyorsunuz.
PID foksiyonunu incelemenizi tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst