PAKO nun otomotiği var mı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zodehala
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zodehala

Üye
0-1-2-3 PAKO (yani faz seçiçi pakonun) otmotiği varmı ?

normalde ATS buna yakın bi işlem yapıyo mono /trifaze bile olsa

ama benim istediğim şu 3fazalı pakodaki gibi fazı otomotik seçicek

mesela : 0-1-2-3 pakoya R,S,T bağlayıp tek bir çıkışı sayaca bağlıyoruz . diyelim ki R fazı gitti pako ile S ye geçiyoruz ,S fazı giderse T ye geçiyoruz vs işte bu geçişi ATS gibi otomotik yapabilen bişeyler var mı

Fazlar nereye gidiyormuş anlamadım. Ben 3 fazdan birinin kafasına göre gelmediğini 20 senede bir kere gördüm.

Son düzenleme:
Fazlar nereye gidiyormuş anlamadım. Ben 3 gazdan birinin kafasına göre gelmediğini 20 senede bir kere gördüm.
trabzonda yaşamadığın için bilemessin.

şimşek çakıyo yağmur yağıyo yada güneş çıkıyo fazın biri enaz 2 gun gelmiyo. elektrik firmaları bunu nasıl becerebiliyo bilmiyoruz.

tahmin ediyorum fırtınadan fazlardan biri kopuyo çünkü köy yeri olduğu için hatlara açıktan direkler üzerindne verilyo

ve köyde herkeste PAKO vardır hat kopunca diğerine geçiyo

ve bu bahsettiğim olay yıl içinde en az 10 kere oluyo

trabzonda yaşamadığın için bilemessin.

şimşek çakıyo yağmur yağıyo yada güneş çıkıyo fazın biri enaz 2 gun gelmiyo. elektrik firmaları bunu nasıl becerebiliyo bilmiyoruz.

tahmin ediyorum fırtınadan fazlardan biri kopuyo çünkü köy yeri olduğu için hatlara açıktan direkler üzerindne verilyo

ve köyde herkeste PAKO vardır hat kopunca diğerine geçiyo

ve bu bahsettiğim olay yıl içinde en az 10 kere oluyo
Bahsettiğiniz durumda yapılması gereken besleme enerjisinin kesilerek arızanın düzelmesini beklemektir. Hiçbir kullanıcı tesisatına ait besleme fazlarını keyfi olarak değiştiremez. Enerji kesintisinin yaşanması da onu hak sahibi yapmaz. Biz burada illegal uygulamaları tarif ve tavsiye edemeyiz. Bir fazın gidip herkesin iki faza yüklendiği durumlarda olabilecek en görülebilir sıkıntı dengesiz yüklenme yüzünden nötr noktasının kayıp faz gerilimlerinin absürt değerlere ulaşmasıdır. Bununda o anda hangi sıkıntılara sebep olabileceğini yaşanmadan kimse öngöremez. Yapmanız gereken şikayette bulunup bulunduğunuz bölgeyi besleyen hatların bakım ve tadilatının yapılması için ısrarcı olmaktır. Gerekirse toplu başvuru yapmaktır.

0-1-2-3 PAKO (yani faz seçiçi pakonun) otmotiği varmı ?

normalde ATS buna yakın bi işlem yapıyo mono /trifaze bile olsa

ama benim istediğim şu 3fazalı pakodaki gibi fazı otomotik seçicek

mesela : 0-1-2-3 pakoya R,S,T bağlayıp tek bir çıkışı sayaca bağlıyoruz . diyelim ki R fazı gitti pako ile S ye geçiyoruz ,S fazı giderse T ye geçiyoruz vs işte bu geçişi ATS gibi otomotik yapabilen bişeyler var mı
abi kolay mevzu varda mevzuata aykırı ..

Bazı özel ihtiyaçlar için !

Ekli dosyalar

• IMG_20250423_134910.webp
    IMG_20250423_134910.webp
    42.1 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20250423_134841.webp
    IMG_20250423_134841.webp
    46.1 KB · Görüntüleme: 6
Eskiden kesintinin, arızanın çok olduğu yerlerde özellikle iş yerleri 2 abonelik, çifte sayaç şeklinde kayıt olurlardı. Abonelikler farklı fazlardan verilirdi. Birinde elektrik gidince diğerine gecerlerdi pako ile. Çook eskidendi ama hala çifte abonelik var mı bilmiyorum. Mevzuat böyle aşilabiliyordu

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri