Oyak güvenlik sistemleri mi yoksa Karel elektronik mi? Hangi firmada işe başlamalıyım

Erhan85

Üye
Katılım
31 Mar 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba

Elektrik elektronik mühendisi mezunuyum. Şuan iki firmadan da iş teklifi aldım ve ikisine de 1 haftaya başlayacağımı söyledim. Fakat bir tanesini seçmem gerekiyor. Sizce hangisini seçmeliyim fikriniz var mı? Maaş olarak ikiside 3000 tl veriyor. Oyak'ta özel sağlık sigortası var Karel'de yok. İkisi de yol yemek veriyor. Yardımcı olur musunuz? Hangi firma daha iyi ve neden?
 
Oyak daha kurumsal bir kimlik gibi sanki. Hangi departmanda çalışacaksınız. Karel hangi holding bağlı. Oyak ve Karel ip kamera işi yapiyormu yapıyorsa servis ağları nasıl. Hadi buyrun kafanız dahada karıştı:)

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Merhaba tekrar.

Oyak kurumsallık bakımından baya iyi, şartları da iyi gayet şehir dışlarına güzel otellerde konatlatıyor. Oyak güvenlik sistemlerinde kameralar, yangın dedektörleri vs için proje bölümünde olucam, sanki daha rahat edicem ama öte yandan Karel'de teknik anlamda kendimi geliştirebileceğim bir fabrika. Karelde kalite kontrole bağlı olarak fabrikada çalışacağım, Arçelik, Aselsan ve kendi telekominasyon bölüm ürünlerine ait ürünlerin kalite kontrol kısmında olucam, biraz yoğun bir tempo olacak açıkcası. Şuan 30 yaşıma geldim ne çok genç ne de çok tecrubeli bir mühendisim bir yandan geleceğim için Karel'de çok şey öğrenirmişim gibi geliyor. Sirkülasyon Karel'de Oyak'a göre biraz fazla ama yinede tam kararımı veremedim.
 
Dediğiniz acılar iki farklı alan birinde prezentabıl olup proje vereceğim diyorsunuz. Digerindede üretimde olacağım diyorsunuz. Kararınız zor. İkisinde de beyaz yaka olacaksınız ama oyak daha steril olucak .sürekli şehir dışı işleri sevecekmisiniz. Yada sürekli üretim işin de olmak hoşunuza gider mi. Bir kağıt alıp iki sütun yapıp + ve - yazın sonrada yatın uyuyun. Sabah kalkınca ne hissediyorsunuz. MUtlaka ve mutlaka Aile efradiylada istişare edin.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Hocam yaşın yıl hesabı 31.
31 yaşındaki mühendise teklif edilen 3 bin tl. Geçtiğimiz ay neredeyse tazminatlar birlikte sana teklif edilenin iki katına yakın ücret aldım. Her ay bu kadar olmaz ama yinede ücret ortalaması yüksek. Mayıs ayında da yaklaşık 10 gün görevli olarak Danimarka da bulunacağım. Yeri geldiğinde kimsenin beğenmediği devlet kurumunda çalışıyorum. Devlete yeni giren kıdemsiz bekar ve hiç bir tazminatı almayan bir mühendis bile en en düşük 3.500 tl ile işe başlıyor. (3 ay sonra %5 zamda var). Demek istediğim özelde çalışacaksan , devlette çalışandan çok daha iyi ücretler kazanmak gerek ve yaşın tam para kazanacak bir zaman. Bu fiyatlarla gidersen devletin verdiği maaş ortalamasıda iş hayatın geçer gider. Uzun emeklilik yaşı varken bu riske değmez. Eğer para ikinci planda dersen kpss gerçekten önemli. Yok ben kendimi geliştirip (en sevmediğim ifade kapitalist yalanlar, neyse) iyi bir seviyeye gelmek istiyorum dersen o zaman bakış açını uzun vade de değiştirmelisin.

Eğer senin yerine olsaydım, kurumsallık ve uzun vadeli çalışma için OYAK ı tercih ederdim.
 
Beni yanlış anlamayın ama 31 yaşında 3000 TL teklif alıyorsanız bu işte bir yanlışlık var demektir. Rahat etmeyeceğiniz yere gitmenizi tavsiye ederim.
 
Oyak tercihi ağır basıyor. Kurumsallık bence daha önemli. Kurumsal olsun ücreti az da olsa daha iyidir. Karel de daha fazla öğrenebilirsiniz ama oyak ta öğreneceklerinizi de karel de öğrenemeyeceksiniz.
 
Bir mühendise ( 31 yasında deneyimli kabul görüyorum) 3000 tl teklif eden kurumun ben var ya...
 
Oyak tercihi ağır basıyor. Kurumsallık bence daha önemli. Kurumsal olsun ücreti az da olsa daha iyidir. Karel de daha fazla öğrenebilirsiniz ama oyak ta öğreneceklerinizi de karel de öğrenemeyeceksiniz.

OYAK'ta teknik olarak karel'den fazla olarak ne öğrenilebilir merak ettim ?

Festo'da yıllarca çalışmış bir makine mühendisi müdürümüz vardı. Atölyeye inince 22 yaşındaki usta rezil ediyordu her defasında adamı bilgisizliğiyle.

Bu demek değildir ki kurumsal yerde çalışan öğrenmez. Ama kurumsal yerde çalışanın diğer tarafa göre öğrenme yüzdesi fazla olur. Çünkü her işe koşar. Yorulur ama öğrenir. Benim fikrim bu. Ama yönetim tarafında ilerlemek isteyen biri için belki kurumsal yer daha iyi olur da nereye kadar..
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,719
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst