Otopark sistemi

Katılım
12 Ara 2018
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
24
Selamün Aleyküm arkadaşlar PLC ile bir sorum olucak yapabilen varsa acilen yardımcı olabilir mi size zahmet ?

Soru:
Bir otoparkta bir adet giriş ve bir adet çıkış bölümü bulunmaktadır.Giriş bölümünden arac girdiğinde sırayı bir artmakta, çıkış bölümündr arac gectiğinde sayı bir azalmaktadır.Otoparkın kapasitesi 15 adettir.Otoparkın girişinde ve çıkışında duba bulunmaktadır.Otopark dolduğunda girişteki dubalar açılmayacaktır.Otopark ilk zaman boş kabul edilmektedir.araç gördükten 1 saniye sonra duba inecek, arac gectikten sonra duba kalkıcak.(Bu soruda CTUD sayacı kullanılacak.)
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Aleykumselam Murat,
Giriş çıkış bölümleri ayrı olduğuna göre 2 adet sensör kullanabilirsin. Giriş sensörü aktif olduğunda +1(CU girişine bağlanacak), çıkış sensörü aktif olduğunda -1(CD Girişine bağlanacak).
Dubaların açılması için sensörün açık kontağından sonra TON Zamanlayıcı(1sn) kullanabilirsin. Sensörden 1 saniye sürekli sinyal alındığında duba açılacak.
CTUD değerinin PV ucuna da 15 yazarsan, sayıcı 15 olduğunda çıkış verir. Oradan aldğın çıkışı kapalı kontak olarak duba çkış kontağının önüne koyarsan kapasite dolu olduğu için açılmayacaktır.

Herhangi bir soruda tekrar yazabilirsin.

İyi Çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst