Otomatik Güneş Takip Sistemi

kaygısız

Usta Üye
Katılım
17 Haz 2008
Mesajlar
1,614
Puanları
181
Otomatik Güneş Takip Sistemi yapmak istesem ihtiyaçlar ve karşılaşacağım şeyler neler olabilir. Bulunduğumuz konumu ve saati girince ilk ayardan sonra güneşi kendi takip edecek. Güneş batınca sabah güneş doğuş yönüne otomatik gidecek. Güneş buluta girse bile takip edecek bir sistem. Uygulayan var ise nasıl yaptı veya teorileri olan varmı. 24 volt 300 vat bir panel için neler gerekir. Ölçüleri 165x100x5 cm mekanik sistemi 2 motorlu doğu-batı ve kuzey-güney hareketli olacak. Kontrol yazılımı nasıl olur elektronik ne devreleri gerekir. Bir de bu sistem fantezimi olur atılan taş ürkütülen kurbağaya değermi. Elimde hiç bir malzeme yok teorik olarak düşünüyorum böyle hazır sistemler piyasada varmı fiyat aralığı nasıldır. Bilgisi olanlar paylaşabilirmi.
 
örnegin bir "look-up table" ile diyanetin zaman takvimine benzer bir prospekt aklima ilk gelen. Dis etkenlerden arinmis olur.

Sabah-Aksam saatlari arasinda, günesi, harici bir enerji harcayarak takip eden sistem kullanmak. Ilk konum noktasina dönmesi icin depolanmis enerjinin mekanik enerjiye dönüserek, enerjiden tasarruf saglamasi aklima gelen diger bir cözüm. Pnömatik, hidrolik, elektro-mekanik sistem karisimi gibi bir sey..
 
Benim aklımada namaz vakitleri hesabı yapan programdan yararlanmak geçmişti. Güneş doğması ile batması arasındaki zaman doğu-batı hareket süresi olacak. Kuzey-güney hareketine yıllık bakmak gerekecek eğer sabit ise tek eksende olur kuzey güney manuel olabilir.
 
Fiyatın çok pahalı olacağını ve değmeyeceği
kanısındayım.
 
Doğu ve batı yönlerine bakan 2 ldr den alınan analog sinyale göre güneşin yönünü yani konumunu kestirebilirsiniz.
 
ldr li sistemler hızlı bulabiliyormu güneş battıktan sonra doğduğunda nasıl buluyor.
Güneş doğarken doğuya bakan ldr iletimde, batıya bakan ldr yüksek direnç olur.
İki gerim arasındaki farka göre panelin konumunu tespit edebilirsin.
Eğer 2 ldr arası voltaj minimumsa yani 2 ldr voltajı birbirine eşitse güneş karşıda demektir.
 
Son düzenleme:
"Sun tracker" diye araştırırsanız pek çok kaynak çıkacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,881
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst