Otomatik dönüş yönü değiştirme ve durdurma (hareketli konveyör vagon)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ryzlandx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ryzlandx

Üye
Selam olsun saygıdeğer ustalarım
Limit switchler ile yön değiştiren, hareketli bir konveyör vagon sistemi tasarlamak istiyorum. Sistem üzerinde 6 adet mal dökme noktası bulunmakta. Vagon normal çalışma sırasında ileri–geri otomatik hareket edecek limit switchlere gelince yönü kendi otomatik değişmeli. Operatör, herhangi bir dökme noktasında butona basarak vagonu durdurabilecek; butonu bıraktığında ise vagon aynı yönde hareketine devam etmeli. Kilitlemeli enversör devresi üzerinde yapmaya çalıştım ama kumanda işinde yeni olduğum için istediğim gibi devreyi kuramadım. Bu devreyi kurduktan sonra da vagonun bant devresini oluşturacağım bant da belli noktalarda switche çarpınca çalışmaya başlayacak.İnşallah anlatabilmişimdir yardımcı olursanız sevinirim.

enkoder ve plc kullanılmayacaksa 6 istasyona en az 6 siviç (sensor) ve doğrusal hareketin uç noktalarında durma ve-veya geri dönüş siviçleri. insan ve başka mobil araçlarla aynı güzergah kullanılıyorsa çarpma emniyeti için tarayıcı sensör falan kullanmak lazım. bu tür projelerde plc veya akıllı role kullanmak işi çok kolaylaştırır.

Bu sistem zaten mevcut şekilde vardı kaldırıldı ben mantığını anlamak için uğraşıyorum. Faliyete geçmeyecek tekrar. Vagona otomatik yön değiştirme hareketini verebiliyorum ama 6 istasyondan birinde switche vurunca sistem resetleniyor kaldığı yönde devam edemiyor. Çizim yapıp tekrar yüklerim en kısa zamanda örnek bir proje bulsam ona bakarak da fikir yürütücem ama bulamadım.

Siz ne kadar anlatırsanız o kadar kolay çözülür.
Detay verin, şu anki sistemi fotoğraflayın,
Vereceğiniz her bilgş işinizi kolaylaştırır

Sistem bozulduğu için resim yok elimde ama görseli yapay zekaya çizdirdim.
Ektsden benim çizdiğim bu ama belli noktalarda durdurmak istiyorum durdurma işlemi yapınca sistem resetleniyor ve yine sağa hareket ediyor. Yardımcı kontaktör koymayı deniyorum yapabilirsem atarım çizimi

Ekli dosyalar

• Yeşil vagon ve endüstriyel fırınlar.webp
    Yeşil vagon ve endüstriyel fırınlar.webp
    193.2 KB · Görüntüleme: 30
  • image.webp
    image.webp
    5.2 KB · Görüntüleme: 31
  • deneme1.esc
    deneme1.esc
    19.4 KB · Görüntüleme: 7
Tam istediğim gibi çalışıyor eline sağlık ustam. D ve C kontaktörlerinin görevi nedir ?

Sistemi kurmam icin kumanda devresini pdf olarak yukleyebilirmisiniz

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri