Otomasyon sistemi kurulumu hk.

Joker4504

Üye
Katılım
22 Şub 2020
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar merhaba . Otomasyon firmasında çalışmak istiyorum ancak hiç tecrübem yok . Çeşitli kurslara gittim , öğrenilmesi gereken şeyleri öğrendim ancak şurada bir kafa karışıklığım var;
Diyelim ki bir şişe doldurma fabrikası , mesela kola fabrikası . Kola şişeleri bir banttan geliyor , tepeden bir makine şişeye sıvıyı akıtıyor, diğer bir makine kapak kapatıyor , diğer makine bunu paketleyip koliye koyuyor.
Bununla ilgili bir otomasyon sistemi kurulacak mesela. Sorularım şunlar;
1- sıvı dolduran makine ne kadar sıvı akıtacak , bu sıvı akıtan makine ideal mi , tam istenen hacimde mi sıvı akıtıyor , bir koliye kaç tane şişe konacak , gibi fabrika sahibine ait verileri bana kim söyleyecek ? Patron mu yoksa ben fabrikaya gidip keşif mi yapacağım ?
2-Bunun yanı sıra , sistemin bütün elemanları fabrikada hali hazırda bekliyor mudur yoksa alınması gereken cihazları biz mi bildiriyoruz fabrika sahibine , yani bir servo motor gerektiğine kanaat getirirsem , bunu biz mi alıyoruz ?
3-Mesela bir harç karma makinesi düşünün, bunun içine ne kadar çimento , ne kadar su konacak , bu türden bilgileri nereden alıyoruz?
4-Motor koruma şalterini tesadüfen öğrendim , normalde hiç bir yerde bunu öğretmezler, ancak bir mühendisin çizimlerinde bunu tesadüfen gördüm , bu tarz şeyleri nasıl öğrenebilirim ?
gibi soru işaretleri var kafamda. Yurt dışına gitme planlarım var ancak bu soru işaretlerini yanımda götürmek istemiyorum .Bunları anlatırsanız veya öğrenmem için tavsiyelerde bulunursanız minnettar kalırım .
 
Eğer siz sadece otomasyon işine bakacaksınız ve mekanik , pnomatik sistemler hazır ise size sistemi çalışır hale getirmek düşüyor servo seçimini sizin yapmanız gerekiyor servonun görevine yapacağı işe bağlı olarak seçiminizi yaparsınız örneklerinize gelirsek kutuya kaç şişe konacağını size işi veren bilir kaç litre dolacağınıda
sahaya çıkıp görmeniz gerekiyor bazı şeyleri eğer istekliyseniz yapamayacağınız iş yok sabır ve azim gerekli iyi akşamlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,301
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst