Osiloskop Sawtooth Sıfırlamaması

Kullandığım FNIRSI 5012 dijital osiloskop var. 100 mhz e kadar ölçebiliyor ki zaten bu analog osiloskop 10 mhz ölçüm yapabiliyör yani işimi görür. Osiloskopla ölçüm yapabilirim. Sinyal jeneratörüm yok ama arduino ile kare dalga oluşturabilirim gerekirse. Transistörleri hem avometreyle hemde led ile ölçüyorum. Bir adaptöre 5v ucuna direnci ile birlikte led bağladım. Trasnsistörler npn olduğu için emiter ucuna yada source ucuna ekisiyi bağladım. ledide lollektör yada draine bağlıyorum. Bir elimle gate yada base tutuyorum. Diyer elimle de + ve - ye dokunarak transisötr aktif oluyormu bakıyorum. Kendi direncim yerine araya 1k lık direnç koyarakda deniyorum. Bu dediğim şekilde bf224 transistörlerde denediğimde olmadı ama bf224ler sağlam. çünkü devreden söktüğümde netz tuşuna bastığımda dalga üretemiyor. Ayrıca multimetre ile ölçtüğümde hepsi benzer değerleri veriyor aynı pinlerde.
1. Transistörleri, multimetre üzerindeki "hfe", transitör kazancını ölçen aletlerle ölçmek daha doğru.

2. Eğer ölçmek için söküyorsanız, transistör ve Fet leri değiştirmenizi tavsiye ederim.

3. Transistör veya fetlerin bir bacağını sökerek ölçmek veya test etmek doğru bir yöntem değildir.

4. Siz, en doğrusu bir sinyal jeneratör alarak başlayın, mesela AliExpress ten bakabilirsiniz, örnek:

-10896568982066828045.webp

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri