Ölçüm noktaları voltajları: M8 = (eğer NETZ tuşuna basarsam 8.9v %65 duty 50 hz sinyal oluşuyor dökümandaki 2. dalgaya benziyor, diğer tuşlardan birine basarsam sabit 8.8v ) R443 = (M8 benziyr, 8v),M9 = -8v, M10= 0v, M11= -13.2v, M12=-9.6V, M7 =(M8 ile Benzer ancak niveau potuna göre 500mv ile -900mv arası değişebiliyor), C420=(Yuvarlak içinde 3 yazan yerde 12v, -6.2v olması gereken yerde -13.2v ), R464=(-4.4v olması gereken yer -1v, diğer bacağı -4.6v), D411=(-3.7 olması gereken yerde -5.4v, katot ucunda -6v), R445=(-0.4v olması gerekrn yerde -0.2 v var, diğer bacak +12v) ölçümlerim bu şekilde. Konuyu ilk açtığım zamanki halinde çizgiyi soldan sağa çekebiliyordu o zaman bu voltaj daha tutarlıydı diye hatırlıyorum ancak emin değilim. Şuan ise soldan sağa yine çekemiyor ve zaman komutatörü hiçbirşey yapmıyor. Ölçtüğümde kömütatörde temassızlık yok. Ancak bu BF serisi transistörleri anlayamadım. Özellikle BF245 jfet normal bir led devresi yaptığımda yerinden söküp elimi yaklaştırdığım anda led yanıyor. Henüz gate dokunmamıştım bile. Gate negatif versemde pozitif ucuda dokundursam led yanıyor. Ucu boş bırakıp elimi uzaklaştırdığımda led sönüyor. Bazen takılı kalıp led yanmaya devam ediyor. Tam olarak sağla mı bozuk mu anlayamadım. Bf serisi için farklı bir ölçüm tekniği mi var ?