optimum tu 2304 Vario

Selam arkadaşlar uzun süredir atölyeye inmiyordum dün tornada ufak bir parça işleyeyim dedim yarım saat lik bir çalışmadan sonra işim bitti, bu gün tekrar makinayı açayım dedim ama makina çalışmadı, daha doğrusu ileri dönmedi geri denedim sorunsuz dönüyor. kartı açtım bakayım diye ama en ufak bir deformasyon gözükmüyor. ileri yöne alıp starta bastığımda ac girişindeki röle çalışıyor ve kontrolkartı üzerindeki led lamba yanıyor ama motor dönmüyor. neye bakmalıyım sizce
20180807_160004.jpg
20180807_150250.jpg
 
Selam arkadaşlar uzun süredir atölyeye inmiyordum dün tornada ufak bir parça işleyeyim dedim yarım saat lik bir çalışmadan sonra işim bitti, bu gün tekrar makinayı açayım dedim ama makina çalışmadı, daha doğrusu ileri dönmedi geri denedim sorunsuz dönüyor. kartı açtım bakayım diye ama en ufak bir deformasyon gözükmüyor. ileri yöne alıp starta bastığımda ac girişindeki röle çalışıyor ve kontrolkartı üzerindeki led lamba yanıyor ama motor dönmüyor. neye bakmalıyım sizce Ekli dosyayı görüntüle 46835Ekli dosyayı görüntüle 46834
Bu kartın derdinden anlayabilecek bir usta ben bulamadım açıkçası. Üzerinde ki tüm parçalar firmaya has. Aynı parçadan servis haricinde bulmanız imkansıza yakın diyebilirim. Kartın genel kontrolünde hiç bir arıza görünmezken kart makineyi çalıştırmaya biliyor. Aynısı olmasa da kartla ilgili bende problem yaşadım. Elektronikte uzman sayılabilecek çok usta kontrol etti. Arıza yapması olası parçaların eş değerinde parça bulunamadı. Tek yol servis gibi görünüyor. Yada benim yaptığım gibi basit bir dimmer ile çalıştırabilirsiniz. Ben uzun süredir bu şekilde kullanıyorum. Çok düşük devirlerde güç kaybı oluyor ama genelde çokta bir değişiklik yok. Hatta devir sayısı yükseliyor.
 
sorun pako şalterde, ismi bu sanırım yada cam switch. motora giden kabloları direk sürücüden gelen kablolarla birleştirdiğimde (şalter üzerindeki) dönüyor, motor kabloların yönünü değiştirdiğimde diğer yönede dönüyor. hız ayarı yapılabiliyor sadece sürücüden pakoya gelen ve ileri yöne döndüren anahtarda sorun var gibi. buna muadil ne alabilirim aynısını Tr de bulamadım çünkü
 

Ekli dosyalar

  • 20180807_183513.jpg
    20180807_183513.jpg
    163.1 KB · Görüntüleme: 27
Her yerde var yahu. Sanayide elektrik malzemesi satanlarda bolca bulunur.
 
nette aynısını aradım. birde sanayidekiler büyük boy olur diye düşündüm bu biraz küçük. pako şalterler hep biraz karışık gelir bana o yüzden muadil ararken belli bir standart lazım. bunun üzerinde 125v 18a- 250v 12a yazıyor.birde nette hep 3 faz motor bağlantı şeması var dc motorlar için bir bağlantı şeması bulamadım acaba diğer kullanılmayan girişleri kullanabilirmiyim bu şalterde çünkü sadece ileri yönde dönüş kısmında arıza var sanırım.
 
Sorun çözüldü Allaha şükür. bu eloktronik parçaları anlamak bazen oldukça güç dün denediğim yöntemleri bu günde denedim pako şalterin bağlantılarını söküp yeniden yaptım çalışmaya başladı :) .
 
Sorun çözüldü Allaha şükür. bu eloktronik parçaları anlamak bazen oldukça güç dün denediğim yöntemleri bu günde denedim pako şalterin bağlantılarını söküp yeniden yaptım çalışmaya başladı :) .
Hadi hayırlı olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: akg
Merhaba arkadaşlar,
konu biraz eski ama optimum marka tornalarda 3-5 gün sonrasında bir kart arızası yaşanıyor. veya bir yerlerinde bir problem çıkabiliyor.
@DiGiTaLmEn ve @akg arkadaşların açıklamaları doğrultusunda böyle bir kanıya vardım. diğer markalarda aymı sorunlar var mıdır ???
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst