OPC server hakkında

husso35

Üye
Katılım
11 Mar 2008
Mesajlar
194
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,OPC server kullanarak mevcut sistemimizden bilgi okuyup,bu bilgilerle excel yada word formatında günlük,haftalık ve aylık raporlama yapmak istiyorum.İşletmemizde ethernet üzerinden haberleşen S7 300 plc ler mevcut.OPC hakkında biraz bilgim var,deneme amaçlı birkaç Scada haberleşmesi yapmıştım ama bahsettim konuda çeşitli bilgiye ve dokümana ihtiyacım var.Bu iş daha farklı şekildede yapılabilirmi acaba,yardımcı olursanız sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Opc Server plc ile haberleşir ve verileri isteyen diğer programlara iletir. Diğer programı hazırlamak ise oldukça güç bir iştir. Bunun yerine scada programı veya data logger programları kullanabilirsin. Firmamızın her iki ürünüde var. Eğitim videoları da var. fultek veya wintr diye aratırsan bulabilirsin.
 
kepware programı hakkında bilgi vermen mümkün müdür? lisans vs.
 
burada önemli olan;
1- her cihazdan ne kadarlık bir veri alacaksın
2- kaç adet cihaz mevcut
3- OPC ile haberleştirdiğinde haberleşme hızı senin için yeterli olacak mı? verileri ne kadar sıklıkla kaydedeceksin?
4-OPC kullanmadan direk plcler ile haberleşecek bir yolda bulabilirsin

öncelikle bunları araştır derim ben.
 
Kepware OPC kullanarak s7-300 ile haberleşmek mümkün, daha sonra ise datalogger opsiyonu ile verilerini istediğin yere istediğin trigger seçeneğiyle kaydedebilirsin. Yukarıda da belirtildiği gibi Kepware Türkiye Distribütörü olan ASP Otomasyon size hertürlü yardımcı olacaktır. Sitede konuyla ilgili eğitim videoları da mevcuttur. Onları izleyerek adım adım kendiniz yapabilirsiniz veya her türlü teknik desteği telefon veya e-mail yoluyla elde edebilirsiniz.

Piyasada biz yapıyoruz diye dolaşan bir sürü firma da var tabi, tercih sizin.

Ayrıca Kepware OPC Server'da herhangi bir tag veya cihaz sayısı sınırı yoktur, tamamen fiziksel alt yapınıza bağlı olarak performansınız değişecektir. Hiçbir ücret ödemeden programı indirin, projenizi gerçekleştirin, herşeyi test ettikten sonra lisansınızı aktif edin.

Daha detaylı bilgi veya sorularınız için; ASP Otomasyon Sanayi ve Ticaret Limited irketi
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,876
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst