Online Elektrikli Otomobil Dergisi

devrede

Üye
Katılım
5 Kas 2009
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
38
Elektrikli Otomobil Nedir ?


Aslında elektrikli otomobil kavramını yeniden tanımlamaya hiç gerek yok, keza ne elektrik kavramı yeni ne de elektrik motoru; yeni olan tek bir şey var oda zorunluluklar; Mesela, Benzin fiyatlarının yüksekliği, sera gazı emisyonlarındaki artış, karbon temelli enerji kaynaklarındaki azalma bunların hepsi olayı artık başka bir boyuta taşımanın vaktinin geldiğine işaret ediyor.


Ama teknik olarak kısa bir tanım yapmak gerekirse elektrikli oto : batarya grubunda depoladığı elektrik enerjisini elektrik motorlarında hareket enerjisine çevirerek ulaşım sağlayan araçlardır.


Elektrikli araçlar, küresel ısınma ve iklim değişikliğine neden olan sera gazı emisyonlarını önleme ve enerjinin verimli kullanımı açısından geleceğin yönelimini temsil etmektedir. Her ne kadar yeni yollar ve kaynaklar araştırılsa da Bilinen petrol rezervleri, dünyanın ihtiyaçlarını ekonomik ve çevresel kriterlere uygun bir şekilde karşılama yeteneğini her geçen gün kaybetmektedir.


Elektrikli Araçlar, kullandıkları elektrik motorlarının yüksek verimleri sebebi ile içten yanmalı motorlu araçlara oranla %80'e varan enerji tasarrufu sağlarken, doğayı kirletmeyen, gürültü kirliliğine yol açmayan, çevreye duyarlı, sessiz ve ekonomik araçlar olarak karşımıza çıkmaktalar.


Elektrikli Araçlar Ne Kadar Yaygınlaşacak ?


2015 yılı sonuna kadar Türkiye’de 30 bine yakın elektrikli aracın karayollarında olması ve 2020 yılı itibarıyla otomobil satışlarının yüzde 10'unun elektrikli araçlardan oluşacağı öngörülmektedir. Deloitte’nin raporuna göre 2020'de dünyada yaklaşık 13 milyon elektrikli aracın kullanılacağı tahmin edilmektedir. Almanya 2020'de 1 milyon, Çin ise 4 milyon elektrikli araç kullanımını hedeflemektedir. ABD ise 2015 yılında 1 milyon hibrit aracın yollarda olmasını öngörüyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst