On/Off Eski Klimayı İnverter Gibi Çalıştırabilir miyim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AMD07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AMD07

Üye
Selamlar,

Eski tip on/off klimanın dış ünitesini yarı güçte çalıştırabilir miyiz? Örneğin 18.000 BTU klima 2kW güç çekiyor, sadece klima kompresörünü/motorunu ac motor sürücüsü ile frekansını değiştirerek 1kW çekecek şekilde çalıştırmak mümkün müdür?
(asenkron motorlarda sürücü ile yön ve devir ayarı yapılabildiği için örnek verdim, başka farklı yollar varsa önerilere açığım)

Böyle bir şey mümkünse nasıl yapılabilir, değilse neden yapılamaz?
Biraz detaylı açıklama rica ederim

Yapılabilecek bir şey ise 2. el eski bir klima alıp deneme yapacağım, yorumlarınızı bekliyorum,

Teşekkürler, iyi forumlar

On of klima inverter şekli ile çalıştırılamaz. Elektronik kartı izin vermez.

İnverter klimalar, darbe genişliği modülasyonu (PWM) adı verilen alanınızı soğutmak için farklı bir yöntem kullanır.
İnverter olmayanlarda olduğu gibi açılıp kapanmak yerine, PWM teknolojisi bir kompresörün kapandıktan sonra tekrar çalışmasının ne kadar süreceğini modüle eder..

PWM sistemi kompresörün her zaman tam hızda çalışmasını sağlar, bu da alanınızı daha verimli bir şekilde soğutmasına yardımcı olur.

Ayrıca ekipmanınızda daha az aşınma ve yıpranma olması nedeniyle daha uzun bir kullanım ömrüne sahiptir.
İnverterler havayı kurutmada daha verimlidir.

Bir ikinci konu da inverter cihazda genleşme valf motorlu ayarlanabilir modeldir. On off cihazda ise sabit kılcal ile genleşme sağlanır.

Diyelim ki siz kompresör devrini düşürdünüz bu nedenle akış azalacak emiş basıncı yükselecek ona göre verim düşecek.

Monofaze motor devri kontrol eden sürücüler gördüm ama uygulanabilirliği ne derece mümkün bilmiyorum.

İnverter cihazlarda 3 fazlı motor kullanılıyor. On of cihazda kapasitör kalkıştı motor var.

Hocam yanıt için teşekkürler. Bir şey soracaktım,

PWM sistemi kompresörün her zaman tam hızda çalışmasını sağlar

Bu cümleniz bir önceki cümle ile de çelişiyor gibi geldi, ve eğer burada dediğiniz gibi her zaman tam hızda çalışırsa enerji sarfiyatı yüksek olmaz mı? Kafam karıştı biraz daha açıklayabilir misiniz?

Doğru hocam da adımı nereden öğrendiniz :) Tanıdık mıyız yoksa?

Doğru hocam da adımı nereden öğrendiniz :) Tanıdık mıyız yoksa?

Yok tanıdık değiliz ama meraklı insanları severim tanışalım bir ara..

Antalyanın neresi çok yakınız galiba.. muratpaşa mı?

Olur hocam tanışalım tabii, Muratpaşa'dayım, sizde mi oradasınız?

Forum istatistikleri

Konular
131,328
Kullanıcılar
455,160
Son üye
TechExp

Yeni konular

Geri