Okulumuzdaki bilgisayarlar otomatik ıp almıyor

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
Okulumuzdaki bilgisayarlar otomatik ıp almıyor elle ıp verince internete bağlanabiliyoruz. Kablolu veya kablosuz fark etmiyor. 3 gün önce nette sorun oldu modemi sıfırladık kullanıcı adı şifreyi girdik ancak elle ıp verince bağlanabiliyoruz.
Modemde DHCP etkin otomatik ıp etkin.
Neler yapabiliriz?
Modem: Zyxel
Model: P-660HN-T1A_IPv6

Soyle birsey farkettik ve ekleyeyim
Okulumuzda tum bilgisayarlar otomatik ip aliyor bir bilgisayar almiyor.
Eger sorunlu bilgisayara elle ile ıp verdigimizde internete baglaniyor bu sefer diger bilgisayarlar otomatik ip almiyor ancak diger bilgisayarlara da elle ip verdigimizde internete baglaniyor.
Sorunlu bilgisayarda virus problemi olabilir mi ıp atandiginda diger pc lerin otomatik ip almasini etkiliyor.
Butun pc lere elle ip verdigimizde zatensorun yok.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Eğer sorunlu bilgisayar üzerinde de bir DHCP sunucusu varsa, o zaman subnet'te iki tane DHCP sunucu olmuş oluyor ve sizin gördüğünüz sorunlara sebep olabilir. Aynı IP birden fazla bilgisayara verilebilir ve bu sadece ilgili bilgisayarları değil, bütün ağı etkiler.
 
Eğer sorunlu bilgisayar üzerinde de bir DHCP sunucusu varsa, o zaman subnet'te iki tane DHCP sunucu olmuş oluyor ve sizin gördüğünüz sorunlara sebep olabilir/QUOTE]
Bu dediginizi nasil.anlarim.bira daha acabilirmisiniz?
Ana bilgisayar felan yok bu arada
 
Son düzenleme:
Bu dediginizi nasil.anlarim.bira daha acabilirmisiniz?

Ağ trafiğini wireshark ile gözlemleyerek anlaşılabilir, ama bu kolayca yapılabilecek birşey değil. Bildiğim kadarıyla otomatik olarak ağdaki DHCP sunucularını listeleyen bir araç da yok. O yüzden sorunlu bilgisayarda kurulu olan yazılımları kontrol etmeniz gerekir.

Makinayı sıfırdan formatladıysanız üzerinde DHCP sunucu yoktur, bunun özellikle kurulması gereiyor. Ama makina bir sunucu ise ve işletim sistemini siz kurmadıysanız (windows server veya linux), üzerinde DHCP sunucusu olma ihtimali yüksek.

Bir diğer ihtimal de subnette iki tane internet modeminin olması. Modemlerde DHCP sunucu fabrikadan açık olarak gelir. Bu da gene aynı sorun olmuş oluyor, iki tane DHCP sunucu.
 
Iki modem yok. Aralarda dagiticilar var.
Makineyi ben formatlamadim. Sunucu makinesi mi ben de bilmiuyorum. Anlamak zor galiba bunu .
Formatlarsak sorun duzelir bence.
Dhcp kurulu olduguna dair yazilimlara baktigimizda anahtar kelimeler nelerdir veya bununla alakali bircok program mi var Sn Hocam?
 
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Sorunlu pc ye format attım düzelmedi.
Sonra 3 katta da accens pointler vardı. 2. katın accesn pointini devre dısı bıraktım bir baktım otomatik ıp alıyor. Ya kabloda ya da accens pointte sorun var. Yarın tekrar dönerim.
 
Access point de de DHCP sunucusu vardır onları kapatıp kullanabilirsiniz bütün AP leri gözden geçirmenizde fayda var.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst