Nema23 10:1 redüktör

0M42

Katılımcı Üye
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
570
Puanları
56
Arkadaşlar merhaba,

Nema23 10:1 yada 15:1 oranlı planet redüktör (şanzıman) arıyorum internette 300 tl den aşağıya bulamadım (aliexpress). Bu redüktörü bir hobi projesinde motorsuz, başka bir amaç ile kullanacağım o yüzden bu kadar ücret vermek istemiyorum çünkü yapacağım proje bir nevi deneme yanılma yolu olacak yani hiç bir şekilde işimi görmeyebilir de.

Bu redüktörlerden çıkma olarak uygun fiyatlı yurt içinde nerede bulabilirim? Beni yönlendirirseniz çok sevinirim.

https://tr.aliexpress.com/item/3302...VCKqaCh1AwwjgEAYYAiABEgJ8VfD_BwE&gclsrc=aw.ds
 
Planet redüktörü ucuza bulamazsınız. eğer ucuz yollu bir şey istiyorsanız oranlı dişli yada kasnak kullanmak daha ucuza gelir.

Hatta yük çok ağır değilse 3B printırda istediğiniz gibi bastırabilirsiniz.Bu şekilde sipariş yapan bir çok yer var.
 
İlla planet dişli arıyorsanız ikinci el sitelerine bakın. Eski şarjlı tornavida diye geçen ürünlerden sökmüştüm içinde bu dişliden vardı. Eğer uygun fiyatlı bulursanız kullanabilirsiniz düşüncesindeyim.
 
Online planetari dişli hesaplayıcılar var, sadece deneysel bir şey ise veya model yapacaksan plastik tabaka veya kontraplaktan keserek yapabilirsin ihtiyaç halinde üst üste koy.
 
Arkadaşlar kuzenim makine mühendisliği okuyor bu projeyi okuldan ödev olarak almıştı. Proje şuydu giriş mili 5000d/dk. ile döndürüldüğünde çıkış mili 100.000 d/dk. dönmesi gereken bir dişli-şanzıman kutusu ama bu projeyi hocası ile konuşup değiştirmiş o yüzden böyle bir arayışa artık gerek kalmadı ilginize teşekkür ederim.
 
Kuzeniniz basitçe yapabileceği bir projeyi kaçırmış resmen :)
Spur çift dişli alıp bunu arka arkaya dizse idi istediği devri çok rahat alırdı ve 100 Bin devir için en büyük sorun olacak yataklama meselesini iki mil ile hal ederdi.

Ayrıca maaliyet olarakta çokta ucuza gelirdi.

Keşke soruyu baştan bu şekilde sorsaydınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst