nasil kendimi geliştire bilirim

!Rf4N

Üye
Katılım
20 Ara 2008
Mesajlar
79
Puanları
1
ben myo 2. sinif elektrik ogrenciyim 3 yil bir elektrik işiyle pano falan işleriyle ugraştm ama beni hep ezdiler adamin amcasinin oglu dayisini oglu babasinin oglu falan hepsini başima usta diye diktiler sonra benim sabrim taşti kizdim kavga ettim cıktim birde orada staj yaparken ciktim stajim da yandi anliyacagnz ama biraz elektrik bilgim var işte biraz kafamdan kumanda problemi çozebiliyorum şukürler olsun şimdi ise okul bittikden sonra iş bulmam lazim ama artik oyle insan oglunu ezip buzen insanlarla çalişmayi istemiyom açikcasi korkuyorum yeni bir işe girdigim de yine ezcekler biliyorum ne olur bana yardim edin napiyim ben????
 
Sn.İrfan kardeş,

Profesyonel iş yaşantısında her türlü insanla karşılaşabilirsin, insan seçme lüksünüz olmayacak. İyi insanlarla karşılaşabilirsen ne iyi, ancak diğer tür insanlarda seni yıldırmasın. Problemlerle yüzleşeceksin, inan ki kaçarsan yalnızca sen kaybedersin ve hayatın boyunca mutsuz olursun. Sorunları konuşarak halledeceksiniz. "Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz" sözünü asla unutmadan öncelikle işine odaklanacaksın. Kişilere takılmayacaksın. Askerliğini bir an önce yaparsan, bu senin hayatın çetrefilliklerine hazırlayacaktır. Orada insan profillerini tanımaya çalış. Sivil hayata adapte olduktan sonra şu iş iyi bu iş kötü diyerek ayırım yapmadan yolunu çizeceksin.
 
ben asla bu iş kotü o iş kotü diye bu zamana kadar ayrim yapmadim insanlarin her dedigi şeylere kulak asmamaya çaliştim hala bunu yapmam gerekiyor ama bazi insanlar çok acimazdir bunu ogrendim
 
Ama şunu aklından çıkartma lütfen;
o acımasız denen insanların da bir geçmişi vardır. Yaşadıkları, tecrübe ettikleri iyi kötü şeyler olmuştur. Yani neler yaşadıklarını bilemeyiz. Belki de sizin yaşadığınız sorunları yaşamış olabilirler vaktiyle. Ama her insan özünde iyidir. Ortak noktalar yakalamaya çalış. Paylaşım önemlidir. " Small talk " diye bir şey duydun mu? Bu ifadeyi bir google la bakalım, ne bulacaksın?

http://velibahceci.wordpress.com/2008/08/08/small-small-talkalim/

şu sayfaya bir gözatmanı isterim

____________________________________

Small Talk’un 12 tüyosu


1. İlk olarak hakkında konuşulacak 3 şey ve diğerlerinin de konuşmasını sağlayacak 4 genel soruyu hazırla. Eğer kişiyle daha önceden tanıştıysan onun hakkında bildiğin şeyleri hatırlamaya çalış, örneğin spora olan ilgisi gibi.
2. İlk merbaba diyen sen ol. Eğer diğer kişinin seni hatırlayacağından emin değilsen, adını söyle. Önce gülümse ve birisiyle tanıştığında daima el sıkış.
3. İsimleri hatırlamak için özel bir çaba harca ve onları sıklıkla kullan.
4. Örneğin bir toplantıda, organizasyon veya mekanla ilgili yorunlar yaparak diğer kişileri konuşmaya çek, daha sonra konuyla ilgili açık uçlu sorular sor. “Katılımcılar geçen yıldan daha fazla, ne kadar süredir bu kongreye katılıyorsunuz? gibi. Ayrıca diğerlerine seyahatleri veya ev sahibi hakkında sorular sorabilirsin.
5. Konuştuğun kişiye odaklan, onu iyi dinle ve geribildirimde bulun. Göz temasını koparma. Seninle konuşulurken asla gözlerini odanın etrafında gezdirme.
6. Konuştuğundan daha fazla dinle.
7. İlginç konular bul. Güncel olaylara yakın olmak, sizi harika bir konuşmacı yapar. “Şu konuda ne düşünüyorsun?” “… duydun mu?” gibi cümleler kur. Olumsuz ve çekişmeli konulardan uzak dur, uzun hikayelerden veya detay vermekten kaçın.
8. Eğer özellikle tanışmak istediğin kişiler varsa, ulaşmanın en iyi yolu onların saygı duyduğu kişiler tarafından tanıştırılmaktır. Bir arkaşından rica et.
9. Birisi size kartvizitini verirse bunu bir hediye olarak bakul et. İki elinle tut ve üzerinde ne yazdığını oku. Daha sonra gömlek cebine ya da cüzdanına koy, değer verdiğini göster.
10. Kendi beden dilini izle. Hasta gibi gözüken insanlar diğerlerini rahatsız eder. Öyle olmasan bile rahat davran.
11. Önden başlamış bir konuşmaya katıldıysan gözle ve dinle.
12. Birkaç çıkış noktası bırak ki incelikle konuşmadan çıkabilesin. Örneğin “Bir müşteriyi kontrol etmem gerek”, “Öğle yemeğini kaçırdım, büfeye gitmem gerek” gibi veya onlara bir içecek teklif et.


Kaynak: Hürriyet
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
evet insanlara yaklaşım güzel ama bu " Small talk " ı biraz inceledim(tam deyil) hep bizden büyükler yani(müdürler, patronlar ) vb. kişiler gibi insanları öne sürmüş ama ben daha yolun başındayım tamam 12 tüyoyu aldım ama yinede çok eksiklerim var bazen düşünüyomda inşallah ben de oyle bir usta patron gibi bir şahıs oldugumda ben de oyle olurmuyum ki...
 
artık bu devirde herşey biligdir bilgin varsa ustasın paşasın biligin yoksa eğer kalfasıda ustasıda başına profesyonel kesilir bende böyle biliyorum
 
sn muratyüğünt kardeş ama bazı işyerlerinde torpil var yalakalık var çıkarcılık var benim başimdan geçti adam bilmeyen adamı(cahil) benim başima usta dikti komik bir durum. ama
artik ben boyle şeylerden nefret ediyorum ben oyle ustalar ve insanlar yüzünden meslegimden yani elektrik den sogudum ya
 
Hopdedix'in konuyla ilgili açıklamaları gayet güzel. İş hayatında kendini bir dalda çok iyi yetiştirememiş ve ispat edememişsen iş seçme şansın pek olmuyor önüne çıkan ilk işe atlamak zorunda kalıyorsun bu durum iş hayatına yeni başlayanların torpilsiz olan kesminde genelde olan bir durumdur. Benim sana tavsiyem bekarken (sorumlulukların azken) kendine bilgi ve beceri olarak sürekli geliştirebileceğin bir iş bulmakta ısrarcı olmanız. Bu gelişim içindeyken bazı tavizlerin verilmesi kaçınılmaz olacaktır. Azmli,sabırlı ve kararlı olmanız dileğiyle. Başarılar...
 
15 Yıllık tecrübem derki.İşe girdinmi bir arızaya çaırdılarmı kesinlikle anlamadığın bir iş ise bunu belli etme kapasiten ve temelin varsa halledersin.Okulda sadece temeli alacaksın.işletme ve iş hayatı çok farklı.Boş kaldıkça bir fabrika ise sandalyeyi at elektrik panosu karşısına elinde poje takip et filim seyredergibi.Makinaları en az o operatör kadar çalıştırmayı öğren.işten kaçma yalan kesinlikle söyleme patlatısanm hatanı söyle.
Ben ilk fabrikaya girdiğimde vardiyada allaha dua ediyordum arıza olmasın diye şimdi.11 sene oldu aynı iş yerinde gözüm kapalı arızaya giderim.daha dışardan adam çarıp problem çözdürmedim.Allaha şükür.
Mesleğini sev.Elektrik iş herkez anlayabilir ama cesaret edemez.O yüzden mesleğinin kıymetini bil.
Çok ceasretli olma babana bile güvenme kendi tedbirini al.Hele yüksek gerilimde çok dikkatli ol.
 
Arkadaşlar işleri çabuk kavramak yetenekli olmak girişimci olmak nekadar iyidir ben teknikerim işyerime yeni başladım benden önce çalışan ameliyat olduğu için işe gelmiyodu ben başladığımdada artık gelmicek dendi şimdi birlikte çalışıyoz ama ben tekniker olduğum için servislere beni gönderiyorlar eski elemanında zoruna gidiyo bana hep ters sözler ediyo sanki ben onu ekmeğinden etmek istiyomuşum gibi. Sizce meslek hayatında kişinin kendini geliştirmek istemesi diyer çalışanlar için kötü bişeymi. İşçiler arasında rekabetten kıskançlıktan hatta birbirlerini işten etmekten kurtarmanın yolları nelerdir. Sonuçta herkez ekmek parası için çalışıyo.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,876
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst