Nasıl bir cihaz seçmeliyim?

Katılım
21 Ara 2018
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
44
Herkese selamlar,

Yazılım konusunda deneyimli olsamda donanım konusunda pek bilgili olduğumu söyleyemem. O nedenle projemi hangi cihaz ile yapabilirim yahut istediklerimi yapabileceğim bir cihaz mevcut mudur bilemiyorum, o nedenle sizlerden beni yönlendirmenizi rica ediyorum.

Yapmak istediğim şeyi size açıklayayım. Bir deliği dönerek kapatan avuç içi büyüklüğünde bir kapağımız mevcut. Biz, bu kapak kapandığında yahut açıldığında bir web sunucusuna "açıldı" yahut "kapandı" bilgisini ulaştırmak istiyoruz. Kullanacağımız cihaza dışarıdan elektrik bağlantısı gelmesi mümkün değil o nedenle pil yahut batarya gibi bir güç ünitesi ile uzunca bir süre çalışması gerekmekte. Cihaza herhangi bir wifii bağlantısı verme olanağımız da yok bir GSM hattı kullanarak internete çıkması gerekmekte.

Kapak çok büyük ve geniş olmadığı için büyük bir cihaz kullanmamız mümkün değil. Kapak direk olarak dış hava koşullarına mazur kalacak (kar, yağmur, güneş gibi) cihaz her ne kadar kapak içerisinde olacaksa da soğuya ve sıcağa karşı biraz dayanıklı olması gerektiğini düşünüyorum.

Genel hatları ile projem ve gereksinimlerim bu şekilde bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşların tavsiyelerini dört gözle bekliyorum. Herkese şimdiden çok teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,842
Son üye
hpysu

Yeni konular

Geri
Üst