muhsin karadayı
Üye
Merhabalar sayın ustala
Videodaki motorun hız be zaman grafiği ni oluşturmak istiyorum. Plc ve Encoder ile denedim fakat bu kadar çabuk hızlanma ve yavaşlama yı okuyamadım. Takometre ile denedim oda olmadı. Değerli Fikir ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Ekli dosyayı görüntüle 116523
Delta sv2 serisi plc ve 500 ppr encoder ile denedimKullanmış olduğunuz plc ve encoder yazsaydınız keşke üstat büyük ihtimalle yeterli değil.
10.000+ PPR encoder kullan her türlü okursun . Ve plc özellikler yüksek HSC destekli olmalı .
SV2 serisinde X0–X3 girişleri hızlı sayıcıya uygun ama en fazla 50 kHz destekler üstat şunları dener misin ;Delta sv2 serisi plc ve 500 ppr encoder ile denedim
SV2 serisinde X0–X3 girişleri hızlı sayıcıya uygun ama en fazla 50 kHz destekler üstat şunları dener misin ;
Scan time’ı düşür Interrupts yerine hızlı sayaç C235 kullanıp 10 ms örnekleme ile gözlemleyip yazar mısın madem kurmuşssun sv2 li sistem bi bunu dene ona göre olmazsa farklı bir konfig önereceğim sana net okursun .
DCNT komutunda K99999999 değerini komutun aldığı kadar 91. C251 sayıcısına göre hazırlanmış örneği aşağıdaki gibi deneyin.
2. Harici SET/RESET sinyaliniz yoksa saydırma yapabilmek için önce M1273 bitini set edin, sayma işleminiz gerçekleşecektir.
İlgili dökümanı ekte bulabilirsiniz
Kolay gelsin
Ekli dosyayı görüntüle 116524