MODBUS

mami66

Üye
Katılım
8 Mar 2012
Mesajlar
68
Puanları
1
Konum
Çorlu
Arkadaşlar elimde bir tane samkoon hmı var ben modbus üzerinden toshıba inverter ve fatek plc ile haberleştirmem lazım nasıl yapmalıyım rs232 ile ekranla plc yi haberleştirsem ayrı bi porttan plc ile inverteri modbustan haberleştirip veri yazıp okuya bilirmiyim yada ekrandan inverteri station 1 plc yi station 2 yapıp slave olarak haberleştire bilirmiyim hangisi daha mantıklı ? bide fatek plc de modbus adreslerini ekran kabul etmiyor bazılarını D R registerleri yazınca olmuyor?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
RS232 ile ekranı haberleştirip, modbus ile sürücüye müdahale edebilirsin.
 
fatek modbus ta bitleri nasıl kontrol edeceğim mesela FA01 adresinde bit 9 a on of yaptırmam lazım sürücüye bunu nasıl yapacağım bit olayını ?
 
Hocam, her sürücünün modbus haberleşme adressleri vardır. Genelde Hexadecimal olarak veriliyor.
Kullandığın sürücünün ya manual'ine bakıp bulucaksın ya da ilgili satıcı ile görüşüp teknik destek alıcaksın bu adresleri.
Daha öncelerden ilk modbus yaptığım zamanlarda bende aramıştım nasıl yapıcam diye. Yaptıktan sonra nasıl yapılacağı hakkında bilgi vermiştim.
Hatta bir alt konuda da biraz anlatılıyor. Arama yaparsan daha verimli sonuç alabilirsin.
 
Hocam bende tüm modbas adresleri var sıkıntı yok mesela hmı da kullanıyorum bu adresleri sürücüye start verme işi için FA01 adresinde bit 9 on olunca start off olunca stop oluyor ben bu işi plcde FA01 in bit 9 una nasıl on off yapacam plc içinde adreslerin hepsi var bende sadece bit li adresleri nasıl kontrol edeceğim soru orda
 
Forum içerisinde Fatek Modbus diye aratırsan PLC içerisinde modbus kullanımı mevcut.
Hala yapamıyorum ya da anlamadım diyorsan beijer elektronik ile iletişime geçmeni öneririm. Oradan daha detaylı bir anlatım bulabilirsin.
 
Merhabalar,

Toshiba inverter FA01 adresi yanlış hatırlamıyorsam 10 luk tabanda 2561 e denk geliyor. Modbus adresine 400001 ekliyorsun, adres değeri 42562 oluyor. Modbus okuma yaparak bu adresi herhangibir r yada d register ına oku. ( Toshiba inverterler ile çalışmayalı uzun zaman oldu, çevrimde hata yapmış olabilirim )

Fatek PLC lerde BITRW ( bit write ) komutu vardır. Istediğin register'in istediğin 16 bitinden herhangi birini high yapabilir ve bunu modbustan gönderebilirsin.

Farzedelim r10 ( 16 bitlik ) register değerinin 5. bitini 1 yapmak istiyorsun.
Fonksiyonda D yerine R10, N yerine 5 yazıyorsun.

Herkeze iyi çalışmalar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst