Modbus haberleşmede sürücülerle haberleşmede gecikme

keremx

Üye
Katılım
24 Nis 2014
Mesajlar
158
Puanları
1
Yaş
38
merhaba, modbus üzerinden iki farklı marka sürücü ile haberleşiyorum , sürücülere frekans bilgisi gönderiyorum ve frekans okuma işlemi yapıyorum.
gönderilecek frekansı pot ile ayarlıyorum fakat pot değer değişiminde sürücülerden birinin tepkimesi ile diğer sürücünün tepkimesi arasında gözle görülür bir fark var.
hızlı tepkime veren sürücünün kalkış ve duruş rampa süreleri yaklaşık 8-10 sn civarı ( 32 kw motor kontrol ettiği için)
yavaş tepkime veren sürücünün kalkış ve duruş sürelerini 1 sn yaptım ( 3kw motor ) fakat genede bir senkron sorunu var gibi duruyor.
modbus haberleşme hızını 19200 yaptım , programımın cycle süresi 2-3 ms civarında.

daha başka nasıl bir hızlandırma yapabilirim acaba? veya neyi kontrol etmem lazım sizce?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
anladığım kadarıyla söylüyorum aynı kanaldan kontrol ediyorsan okuma yazma için belli bir sıra olması gerek bunun içinde araya zaman sabit bir zaman koymak küçükte olsa , yanı sırayla gitmesi gerek düşüncelerim bu eğer yanlışım veya eksiğim varsa şimdiden özür dilerim
 
Evet aynı kanaldan kontrol ediyorum fakat program tarama süresi 2-3 ms civarında olduğu için birine veri gönderdikten sonra diğerine gönderme süresi 2-3 ms gibi durmuyor gözle kontrol ettiğimde.
 
tekrardan merhaba, ayrıca bir başlık açmak istemedim fakat gerçekten çok saçma bir sorunla karşı karşıyayım.
pot üzerinden plc'ye göndermiş olduğum değeri frekans olarak hesaplıyorum, iki sürücüde de sistem çalışmıyorken göndermiş olduğum frekans değerini anlık olarak görüyorum fakat sisteme start verdikten sonra pot'da yapmış olduğum değişim delta vfd-e sürücüye neredeyse 1 dakika sonra filan yansıyor. sistemi başlatmış olmak ile başlatmamış olmak arasında sizce nasıl bir fark olabilir?
 
Sistemde parazit oluşuyor gibi görünüyor. Bu da haberleşme sistemini bozuyor olabilir.
 
Sistemde parazit oluşuyor gibi görünüyor. Bu da haberleşme sistemini bozuyor olabilir.

Parazit olduğunu düşünmüyorum, kablolamayı kontrol ettim, ayrıca sadece sistem start aldığında gecikme yaşıyorum. yazmış olduğum program kaynaklı olma ihtimali olabilir mi acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst