MM440 Dönerken Kalkış ile ilgili..

sirufuk

Üye
Katılım
5 Ara 2008
Mesajlar
28
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar...
Dönerken kalkış ile ilgili bir problemim var.Sistem hakkında bilgi verecek olursam; 75kw 750 d/d kayışa bağlı motor var ve sistem yüksek ataletli bir bir sistem.Sürücü modu SLVC modda çalışıyor.Sistemin ataleti sebebi ile rampa hızlanma ve yavaşlama süreleri uzun.mesela ramp-up time:450 sn ramp-down:600 sn.
Sonuç olarak ben bu sistemde dönerken kalkış özelliğini kullanmak istedim.Motoru çalşıtırdım devrinin buldurdum ve stop ettim motor dönerken tekrar start verdirdim.Gerekli işlevini sistem yaptı.Dönerken kalkış istediğim gibi oldu.Buraya kadar hiçbir sorun yok.Ancak ne var ki motor standstill durumda iken yani durmuş halde başlatmak istedim.Aşırı akımdan sürücü kendini kesiyor.(f453 hatası ile).Kafama takılan bu "dönerken kalkış" zımbırtısını kullanmak için motorun illaki dönüyor olmasımı lazım arkadaşlar? SLVC mod bunu etkilermi? veya sizin görüşleriniz nelerdir?Şimdiden teşekkür ederim.
İyi günler iyi çalışmalar...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
parametrelerden girip dönüş modunda çalıştırma yaptın sanırım. o yüzden sürücün zaten döen motorun fazla akım çekmeyeceğini hesaplayarak bu işlevi yerine getiriyor e normal olaraakta fazla akım çektiğinde hata veriyor.peki frenli modda çalıştırdınmı tabi frenin farmı?
 
evet dönerken kalkısı dönüs durumunda basabilirsin birde frenleme direnci kullanmandas fayda var motor kendi üstünde olusturdugu voltajı bosaltmak icin
 
Sistemimde fren var.rejeneratifi boşaltmak için dirençlerim var.Ama sorun şu ki dönerken kalkış modu aktif değilken sistemim gayet düzgün rampalı şekilde çalışıyor.Ancak dönerken kalkış modum aktifken böle bir sorun var.SLVC modun bir etkisi olabilirmi? Acaba sürücü o anda motorun durduğunu bilmiyormu da sanki motor dönüyormuş gibi ona göre ilk anda yüksek akım basıyor?motor boşta nomninal 152 A çekiyor..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,363
Mesajlar
917,024
Kullanıcılar
450,235
Son üye
Yb25

Yeni konular

Geri
Üst