Mitsubishi srk52he-2 motor değişimi

Klimayı ben 2005 yılında aldığımda çok iyi ısıtıyordu. Ancak birkaç kere evi taşıdığımdan dolayı biraz performans kaybı var. Motoru Arçelik motorla değiştirdiğim halde 2017 yılında almış olduğum Baymak klimadan daha iyi çalışıyor. Enerji tüketiminde pek bir değişim yok gibi, daha doğrusu enerji fiyatlarındaki artıştan dolayı bunu tespit etmek güç. Benim için olumlu tarafı ise ekonomik ömrünü tamamlamış bir cihazı çalıştırmak tabii. Cihazın tek olumsuz tarafı motorun montajından kaynaklı sesli çalışması. Onun dışında bir sorun yok. Sonuç olarak her şeye rağmen iyi bir deneyim oldu boşu boşuna servislere para ödediğimizi anladım.
Benim klima da hava 0 dereceye yaklaşınca tamirden sonra sesli çalışıyor. Ama fan ayarını ulo dan lo ya yani 2. kademeye alınca ses kesiliyor. Muhtemelen motor orjinalinde yalıtımlıydı. Tamirden sonra motoru saran şilte mevcut olmadığından normalden % 25 sesli. Sizinki de öyle olabilir.
Benim makineyi 2008 yada 2009 da aldık. İç ünite 2. dış ünite 5,5. kattayken yaklaşık 19 metre borulamayla 7 sene server odasında 7/24 çalıştı. Eve aldığımda yattı sayılır senede 3-4 ay falan.. Bu durumda kompresör ömrü ne kadar kalmış olabilir? Düzenli bakımla kompresör ömrü uzar mı? Usta arkadaşların bilgilerine bırakıyorum.
Bu cihazlara ömürlük diyorlar. Bence sizin klimadaki performans düşüklüğü gaz seviyesiyle ilgili olabilir. Ekonomik ömrü dolmamıştır yani. Rakamları biraz daha somutlaştırabilir misiniz? iç ve dış sıcaklık ölçümlerini.. Ama ölçüm yaparken ulo da değil lo da ölçün. motor canlansın biraz.. Ses de azalabilir..
Benim klima bu kadar eski olmasına ve ağır çalışma şartlarına rağmen hissedilen -5 derecede 62 derecelerle gür gür üflüyor. Baymak ve mıtsubishi klimalarınızı bu şekilde bir teste tabi tutarsanız sonuçlarını hep beraber değerlendiriririz. Selamlar..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst