Mikroişlemci ile hız Kontrolü

arkadaslar bende asm motor hız kontrolü yapıcam.odevim havalandırma sistemleri.hız sensorunden çıkan bigi asm'a gidecek.yalnız hız kontrolü inverter ile saglanacak.yani pıca inverter girecek.yalnız pretousta inverter yok.bunu potansiyometre baglayarak uçlarındaki gerilim degiştirilip yapılabilirmi.bunu nasıl yapcam.asm 1kw kadar.bunu çizemedim.yada invertersiz nasıl yapabilirim.herikisi için bilgi veririseniz sevinirim..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Site yetklilerinden özür dilerim aynı mesajı iki yerde cevapladım.Arkadş iki noktada sorunca kusura bakmayın düzeltiyorum.
Merhaba machine head arkadaş;
bi üst başlıkta cevabın var.iki yere yazmışsın.
Merhaba machine head arkadaş;
Yazdıklarınızı bi 5 kere okudum ama daha açıklayıcı yazarsan iyi olur.Şimdi ben anladığım gibi cevaplıyayım:
1_) Motor sürücü ayrı olacak ve bunu kontrol eden picli bi devre ve hava sensörü ilede bu picli devere çalışacak.Oysa motor sürücülerde dışardan gelen sinyal tipine göre zaten kontrol yapılabiliyor.
2_)Potansiyometreyi yada analog girdiyi proteusta bi dosya kullanarak yapabilirsin ordaki besleme tiplerinden faydalan yada bi kondansatörü şarj ve deşarj ederek kullanırsın.877 li bi fark basınç sensörü okuyan ve set ettiğim basınca göre devreye girip çıkan cihaz yaptım orda bu şekilde kullandım.Set edilen değerde cihaz bi röle çektiriyor ve girişi de dc voltaj verip değiştiriyor sonra tekrar rölr bırakıyor simulasyon bu şekilde.
Yapacaklarını bi daha düşünüp tekrar yazarsan iyi olur.Kolaygelsin
 
Son düzenleme:
arkadaşlar
ben asm motor hız kontrolünü yapıcam.yalnız hızını ayarlayacak inverter olcak.yalnız bunu proteusta yapıcam ve pıc ile denetleyecegim.yalnız inverter kontrolünü nasıl yapabilrim.bunu saglayacak bi devre lazım bana.pıce bole bi devre girmesi lazım..aklıma şöyle bişey geldi;bunu ayarlı gerilim kaynagı yada potansiyometre ile saglayabilirmiyim.bu olmuyomuş galiba..bana acil yardım edersiniz sevinirim..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst