Arkadaşlar evdeki süpürge bozuldu kartı yanmış ve kartın yeniside çok pahalı olduğu için makineyi tek devirde kartsız olarak çalıştırmak istiyorum ancak yapamadım yardımcı olur musunuz
Kartı iptal edip direk 220 verebilirmiyiiz
Kondastör bağlamadan çalışırmı
Elektrikçi değilseniz bu tür tehlikeli işlerle uğraşmayın . Kartın orijinal ve aynısı olması şart ve elzem değil . İş bilir bir tamirci ya oraya muadil bir dim devresi takar ya da triyağı köprüleyip direk çalıştırabilir . Kendiniz birşey yapmayın.
güzel insan, yardımcı olmak isteriz elbet, ama siz doktora telefon açıyorsunuz, benim karnım ağrıyor diyorsunuz. kazara internete baktım miele süpürge diye. hani eskiden bir reklam vardı onyüzmilyon baloncuk yuttum diye. süpürgeyi biliyoruz, bir de miele markasını. hani bu yakışıklının bir resmi, bir de kafa kağıdı lazım değil mi? modeli filan gibi. böyle durumlarda biz doktorlar bir uzman hekime gidin deriz.
Arkadaşlar evdeki süpürge bozuldu kartı yanmış ve kartın yeniside çok pahalı olduğu için makineyi tek devirde kartsız olarak çalıştırmak istiyorum ancak yapamadım yardımcı olur musunuz
Kartı iptal edip direk 220 verebilirmiyiiz
Kondastör bağlamadan çalışırmı
220 volt ile direk sürmek doğru olmaz . o kart pals genişletip kısaltarak motor güç ayarını yapıyor. yani toplam voltaj 220 olmuyor . siz direk verirseniz muhtemelen kısa süre sonra motor yanacaktır. süpürge motorları seri motorlardır düşük voltaj da bile çalışırlar uygun voltaj da sabit olarak çalıştırabilirsiniz. yani uygun güçte bir direnç ile seri bağlı olarak motoru direk tek devirde sürebilirsiniz. yada farklı bir fikir olarak yarım dalga olarak motoru sürün diyot yardımıyla motorun verdiği güç devir işinize yarıyorsa o şekilde de işinizi yarar.
Kendi sorununu çözmeye çalışan insanlara çok saygı duyuyorum ve elimden geldiği kadar yardım ediyorum. Dışarıdan deforme olmamış ve sağlam gözüken komponentler arızalı olduğu için, size sağlam motorun yenisini aldırmış. Motoru direkt olarak çalıştırabilirsiniz; kartla sürülen tipte olduğu için önermiyorum, ısınıp yanacaktır . Kondansatör ve triyağı değiştirip kullanın. Selametle.
Kendi sorununu çözmeye çalışan insanlara çok saygı duyuyorum ve elimden geldiği kadar yardım ediyorum. Dışarıdan deforme olmamış ve sağlam gözüken komponentler arızalı olduğu için, size sağlam motorun yenisini aldırmış. Motoru direkt olarak çalıştırabilirsiniz; kartla sürülen tipte olduğu için önermiyorum, ısınıp yanacaktır . Kondansatör ve triyağı değiştirip kullanın. Selametle.