Meslek değiştirme tavsiyesi

Satlink

Üye
Katılım
4 Şub 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
40
Öncelikle selamlar sevgili kontrolkalemi ailesi. Aranıza yeni katıldım, hepinizi selamlıyorum öncelikle. Daha önceleri forumu "ziyaretçi" olarak inceliyordum ama sizlere danışmak, fikrinizi almak istedim. Üniversitede yurtdışında otomasyon mühendisliği bölümünden mezun oldum. İlk başta dersler zevkli geliyordu fakat zamanla iyice sıkmaya başladı (ki bu noktada birçok kişi - kardeşim bırakıp gitseymişsin - diyebilir,fakat yapamadım). Nihayetinde sevsemde sevmesemde mezun oldum (birçok şeyi tam öğrenmeden - sadece derslere geçeyim bitsin gitsin mantığıyla yaklaştığım için). Yaklaşık 5 yıldır bir fabrikada çalışıyorum. Maaşım yaşadığım ülkenin durumuna göre orta düzeyde. Bir kontrol odasında Scada sistemleriyle çalışıyor, açıkçası bazen hiç yorulmuyorum fakat bu iş gerçekten beni günden güne boğuyor. Çok şükür işim rahat ama nokta gibi hep yerimde sayıyorum, ne ileri ne geri.
- Aranızda bu duruma düşüpte mesleki değişime giden, başka dallara yönelen ustalar - arkadaşlar var mıdır?
- Benimkisi daha çok dert yanma gibi oldu ama herşey bir fikirle başlıyor nihayetinde. Yaş ilerledi, artık yeniden üniversite okumak zor.
Şimdiden saygılar hepinize :)
 
Hocam bende senin gibiydim, Daha sonra gemilere "elektrik zabiti" olarak cikmaya karar verdim ve suanda bir yunan firmasinda(boyle bir sirkette calismak icin ingilizce ve biraz tecrube sart tabi) calisiyorum. Dollarin bu dusuk hali ile 27.500 aliyorum ve bir statum bir kimligim var.
Nacizane tavsiyem konuyu bir arastir evli felan degilsen cik biraz hem dolas, hem para kazan hemde istedigin adrenalini yasa [emoji4]
 
mutlu olabileceğin iş hangisi ise onu yap, benim hayalimdi elektronik kart tamir ediyorum. aslı mesleğim balıkçılık
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,601
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst