Mesajınıza resim ekleme (Resimli anlatım)...

greenyucel

Üye
Katılım
2 Şub 2009
Mesajlar
757
Puanları
31
Sn Roboelektronik anlatımında bulunmuş fakat kendisinin anlatımından farklı olarak resiminizi hem boyutlandırmayı (hızlı ekleme için) Hemde forum mesajınıza alternatif olarak resim eklemeyi anlatmak istiyorum.

Resim boyutlandırmanın amacı resminizin çözünürlüğünü ayarlayarak boyutunu ayarlamaya yarar. örneğin 1200x800 çözünürlük bir resim 1.2 mb geliyorsa
800x600 gibi bir değerde boyutlandırılırsa 115 kb gelebiliyor. Ve buda resminizi aktarmak için daha az beklemenizi sağlıyor aşağıda resim boyutlandırma programı ile nasıl yapılacağını anlattım.


Program linki:

http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/visit.php?lid=1080

Programımızı çalıştırdıktan sonra Load picture ikona tıklayıp boyutlandırmak istediğimiz resmin konumunu belirtiyoruz. Mesela örnekte 3d_object isimli resim dosyası seçili ve aç ikonuna tıklıyoruz. Sonra % olarak ne oranda küçültülmesini istediğimizi seçiyoruz. Ondan sonra Save pictures Tıklanarak nereye kayıt edilceği seçilir hepsi bu kdr. Aradaki farkı görmeniz için orjinal resim ile boyutlandırılmış resmi sağ tıklayıp özelliklerden boyutuna bakın aradaki farkı göreceksiniz.

Şimdi gelelim hazır resmimizi aktarma işlemine.

1. adım: Upload edeceğimiz siteye girilir.

2. adım: 1. adımda belirtilen Siteye resimimizi ekleriz.
Browse ikonunu tıklayın ve yükleyeceğiniz resmin konumunu belirtin. Aça tıklayın.


Resim yükleye tıkladıktan sonra resmimiz yüklenmeye başlar biraz bekleyin..

Şekildeki doğrudan link yazan yeri kopyalayın.

3. adım: Mesajımıza resmimizi eklemek.
Grafik eklemeye tıklıyoruz.


Yukarıdaki işlem yapıldığı anda sayfanın üstünde komut dosyasıyla başlatılan pencerelere izin veriyormusunuz? Uyarısı çıkar. Bu uyarıyı sağ tıklayın ve izin ver deyin.

Yukarıdaki işlemden sonra çıkan URL yoluna daha önce kopyaladığımız doğrudan linki buraya yapıştırıyoruz ve tamam diyoruz. Mesajımız varsa kodun altına yada üstüne yazabilrisiniz.

Umarım faydalı olmuştur... :)
 
bu işlem için imageshacin sitesini kullanmam gerekiyor sanırm o sitede kapalı servera ulaşılmıyor diyo
 
Merhaba;
Evet son zamanlarda ımages hack sitesinde sorun olduğu için upload işlemi gerçekleştirilemiyor.Bunun yerine farklı resim upload sitelerini kullanabilirsiniz.Image shack sitesini kullanmak şart değildir.
Kolay gelsin...
 
imagehack sitesini kullanmak için firefox eklentisini kullanabilirsiniz, ben o şekilde sorunu çözdüm. bu eklentiyle site anasayfasını açmaya gerek kalmadan resimlerinizi upload edebiliyorsunuz.
 
20631 yaz googleye dns değiştirici var tamindir sitesinde onu çalıştır yasaklı tüm sitelere girersiniz..
 
@Teknisyen063, bu resimlerin amacı nedir, ayrı mesaj yerine düzenle diyerek önceki mesaja devam edebilirsin her mesajın 10 resim desteği var!
 
özür dilerim 15 günlük degişik zamanlarda ugraştıgım telefondan resim yüklemeyi sonunda ögrendim her mesajın on resim destegini bilmiyordum afedersiniz
Bir iki kelime de olsa yazı yaz resim veya soru ile alakalı, deneme amacı ile yaptıysan her mesajda bulunan "rapor et" linkine tıklayarak yöneticilerin mesajı silmesini rica edebilirsin.
 
Dosya uzantısı ne olmasi gerekiyor hata alıyorum
İzin verilen uzantaları kapsamı yor / hatası
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst