Mekanik parametrelere göre motor secimi

elfer

Üye
Katılım
7 Ocak 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
28
Herkese merhaba
Ben elektrik elektronik mühendisliği için bir proje yapmam lazım. Projem de yukarıda belirttiğim gibi 200 mm uzunluğunda 30 mm çapında sonsuz vidayi 20 sn de tamamıyla açıp kapatan bir motor seçimi yapmam lazım. Taşıyacağım yük 150 kg.
Bununla ilgili nasıl bir yol izlemeliyim?
Sitede araştırdım fakat konu tanıdık olmadığı ben bir şey göremedim. Sitede ya da başka bir yerde örnek uygulama var ise benimle paylaşabilirseniz ya da hangi formülleri uygulamm gerektiğini gösterirseniz çok mutlu olurum.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
genç arkadaşım, hesapla aram yok bu aralar kafam pek çalışmıyor, düz mantık 1 HP 75 kg 1 metre üzerinden bir hesap yap ve kullanacağın elektrik motoru ac- dc onu belirt, daha fazla fikir üretelim.
 
Teşekkür ederim cevabınız için. Çok kusura bakmayın belirtmemisim. 24 voltluk Dc motor kullanılacak.
Aslında sıkma momenti hesaplayacak formülü buldum. Ms=0.2*Fx*d. Ama tabii buradadan gelen yaklaşık 9Nm olan tork değeri sistemi çalıştıracak minimum tork değeri.
Buna en uygun tork değeri olarak neyi secmeliyim? Bir de devir sayısı olarak tabii?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,154
Mesajlar
915,498
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst