Mavi renkli direnç

Katılım
8 Ara 2021
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
25
Bu işlerde yeniyim bu nedenle en temelden her şeyi öğrenmek için soruyorum. Eğer saçma bir soru ise mazur gorün. Şimdiye kadar aldığım tüm ledler sarı idi (üstündeki renkler değil kendi rengi üstündeki renklerin anlamını biliyorum seritteki renklerden bahsetmiyorum yani direncin kendi rengi) bugün aldığım mavi geldi. Bu sarı veya mavi olmasının farkı nedir? Arduino ile kullanmak için aldım 1/4 yani 0.25w dirençler aslında değerlerde sorun yok yani ama renginin mavi olması bir şey değiştiriyor mu? Yoksa bir farkı yok mu?
Aldığım direnç aynı bu linkteki gibi mavi. ( https://www.google.com/search?q=Mav...biw=393&bih=718&dpr=2.75#imgrc=KlCzAQsH-j1paM)
 
Sarı dirençler karbon film malzemeden yapılır %5 tolerans değeri vardır. Mavi dirençler metal oksit malzemeden yapılır %1-%2 toleransı vardır. Yani maviler sarılardan daha iyidir. Watt ve ohm değeri aynıysa led devrelerinde hiçbir fark yapmaz.

Kaynak :https://makezine.com/2013/04/01/component-of-the-month-resistors/
Çok teşekkür ederim. Aslında farkında olmadan daha kaliteli bir ürün almışım yani. Kutu ile satılıyordu her türlü ohm değerine sahip toplam 600 tane vardı kutuda fiysti da baya ucuz olunca aldım. Mavi olunca fiyat da ucuz olunca acaba kalitesiz mi diye düşünmüştüm. Tüm cevaplarınız için çok teşekkür ederim :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst