Manuel Jenaratörü Otomatiğe Çevirme

ika1986

Üye
Katılım
27 Mar 2011
Mesajlar
325
Puanları
1
Arkadaşlar elimizde 35 kw emsa jenaratör var. Transfer panosunu yaptım, jenaratörü otomatiğe nasıl çevirebilirim?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
piyasada özel kontrol röleleri var onlarla kolayca yapabilirsin yada gerilim kontrol rölesi kullanarak özel kumanda ile yapabilirsin
 
Transfer panosunda eğer herhangi bir kontrol cihazı kullanmadı iseniz, genel bir AMF (otomatik Şebeke hatası algılama) cihazı işinizi çözecektir. Yok kullandı iseniz uzak çalıştır (remote start) özelliği olan bir cihaz almanız daha doğru ve ucuz bir çözüm olacaktır. Bu cihazlar piyasadan kullanacağın 2 adet gerilim kontrol rölesi ve zaman rölesi toplamından daha ucuz ve uygulaması daha kolay olacaktır.
 
öncelikle kullanman gereken panelin tipini seçmen lazım .ben bunun için sana amf öneririm jeneratörden gelen marş ve selenoid uçlarına ( panelden gelen) uçları ayrı ayrı röleler kullanarak çektirip çalıştırmalısın.bir adet buzer kullanırsın .sigortalar (+) ve (-) için 1 adet şebeke faazları için 3 adet jeneratör için 3 ve ısıtıcı için 1 adet redresör için 1 adet kullanabilirsin ve yapabilirsin.
 
Arkadaşım hiç uğraşma eğer istanbul içinde iseniz piyasada bu işlerden anlayan arkadaşlar var kontrol kısmına gelince zaman rölesi gerilim kontrol rölesi ayrı ayrı uğraşma elinden gelirse datakom cihazlarından dkg 105 205 gibi cihazlar senin işini fazlasıyla görür hepsinden daha güvenli arıza olasılığı diğer paraçlara göre röle v.s gibi daha düşük ve tedariği kolay hiç uğraşma derim.
Eğer teknik yardım da istersen yardımcı olabilirim .
İyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst